Kakaové pudingoše

Kakaové pudingoše
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Ján Tomeček, šéfkuchár hotela Polex v Senici


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ešte do horúceho vmiešame heru a necháme vychladnúť.

2

Medzitým vymiesime z uvedených surovín cesto, ktoré necháme trochu podkysnúť, a potom na doske rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov. Rozvaľkáme ich, naplníme plnkou a stočíme ako závin.

3

Po dva záviny spletieme, vzniknú tri pletenky,ktoré uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkami a dáme upiecť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mojack, 5. novembra 2010 o 21:41
    Ja tento recept použivam velmi dávno a často. S cestom sa dobre pracuje, dávam aj žltka a vôbec ho netreba dat podkysnúť . Použivam radšej vanilkove pudingy, u nás kakao až tak nemusí byt.


  • remcula, 6. novembra 2010 o 11:08
    Moc hezké, mňam, hned bych si dala.


  • marianne69, 6. novembra 2010 o 12:40
    Za tymto by sa ten moj aj utlkol:-)))


  • zdezda, 6. novembra 2010 o 16:05
    vynikajúci receptík, hneď som si ho uložila, keď som videla obrázok:-)


  • evanaaa, 6. novembra 2010 o 17:00
    Pudingové koláče mám rada, len neviem, či som len ja taká hlúpa, že sa vždy pýtam, ale ten sneh ide do kysnutého cesta?


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 7. novembra 2010 o 13:14
    Práve som ho vytiahla z rúry, vyzerá nádherne :-D. @evanaaa , áno, sneh ide do kysnutého cesta, dala som ho do napoly vymiešaného cesta. A malá obmena, koláče som potierala roztopeným maslom, aj pred pečením aj po upečení. Tu je výsledok:




  • havino, 7. novembra 2010 o 21:01
    to je nádhera,len zahryznúť, ukladám do KK a cez víkend upečiem, ja kysnuté by som jedla stále,len moji nie


  • orchidea, 8. novembra 2010 o 16:49
    ...nemám slov, ozaj už len zahryznúť! Cez víkend vyskúšam a teším sa už na to.


  • bea21, 8. novembra 2010 o 17:49
    To je paraaaada. Ukladám do KK.


  • irenka25, 9. novembra 2010 o 08:38
    este som taketo dobrotky nepiekla a obavam sa ze este ani neupeciem kedze nemam v novom byte este ruru ale ukladam, vyzera to uzasne, moj milacik by si pochutil a ja tiez :)


  • marianne69, 9. novembra 2010 o 14:16
    No,vyzeraju na :-)))) zozratie:-)))) podarili sa Ti fantasticky.


  • janger, 9. novembra 2010 o 15:21
    Kolacik je nadherny a @sandratamer , ten tvoj tiez :-)))!


  • evas13, 9. novembra 2010 o 17:36
    Krásny koláčik, podaril sa ti móóóc.


  • evanaaa, 9. novembra 2010 o 22:05
    Ďakujem, prečítala som si. Nerobím často kysnuté, preto tá otázka.


  • lucincek, 15. mája 2011 o 13:56
    peknucke, ukladam :) dakujem za rcp.


  • 3sandra3, 17. januára 2012 o 20:42
    aj mne sa páčia tieto pudingoše...smerujú do kk


  • domci4, 17. januára 2012 o 21:03
    wow krááásne


  • nika60, 18. januára 2012 o 16:07
    tento recept mám už dávno používam ho dosť často je vynikajúci môžem doporučiť


  • saina, 3. augusta 2013 o 19:38
    mňam podľa receptu som robila a teraz ho pečiem takmer každý týždeň, ale zo špaldovej múky, odporúčam vyskúšať


  • jozka2, 22. decembra 2013 o 23:00
    sandratamer,uzasne-vdakaze si pridala fotomala si aj prerezat aby bolo vidno aj v reze aale aj tak je dobre.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist