Kakaová poleva na zákusky

tinca - fotkatinca, 4. júna 2010

Táto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú Zobraziť celý popisTáto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú polevu. Patrí k mojim obľúbeným.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 dkg
3 PL
8 dkg
3 PL




Postup

  1. 1

    Palmarín alebo iný stužený tuk, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka. Vylejeme na akýkoľvek múčnik. Poleva nestuhne ako čokoládová, ale cez to všetko je výborná.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite vyskúšam, lebo čokoládová sa láme hlavne pri mäkkých dezertoch.
danenka
A netreba tam dať aj lyžicu maizeny, aby bola hustá poleva, moja mama robila takúto polevu a dávala tam na zhustnutie maizenu.
makovicka
maizenu netreba, tiež ju robievam,odoka, ked ulejem viac mlieka, stačí pridať kakao , zhustne., ale v poslednom čase dávam miesto mlieka smotanu na šľahanie, je jemnejšia
zdezda
:-) ďakujem za polevu na celoplechové koláče, tá moja sa mi vždy lámala, dávala som CERU, tak sai preto :-)
bozulka
Je to dobrá poleva,ale keď nechcete aby sa lámala na koláč na plechu treba pridať kapku oleja do čokolády.Nehodí sa na sušenky lebo ťažko schne a nedajú sa kopiť na seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia