Kakaová poleva na zákusky

tincaTinca, recept pridal: 4. júna 2010 20:44Ďalšie jeho recepty

Táto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú polevu. Patrí k mojim obľúbeným.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Palmarín alebo iný stužený tuk, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka. Vylejeme na akýkoľvek múčnik. Poleva nestuhne ako čokoládová, ale cez to všetko je výborná.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 4. júna 2010 o 23:38
    Určite vyskúšam, lebo čokoládová sa láme hlavne pri mäkkých dezertoch.


  • mariena1, 5. júna 2010 o 08:01
    Je ozaj dobra,niečo podobne robim a hlavne sa tak nelame...


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:39
    A netreba tam dať aj lyžicu maizeny, aby bola hustá poleva, moja mama robila takúto polevu a dávala tam na zhustnutie maizenu.


  • tinca, 5. júna 2010 o 09:51
    @danenka NIE, do mojej polevy žiadna maizena nejde!


  • makovicka, 5. júna 2010 o 11:13
    maizenu netreba, tiež ju robievam,odoka, ked ulejem viac mlieka, stačí pridať kakao , zhustne., ale v poslednom čase dávam miesto mlieka smotanu na šľahanie, je jemnejšia


  • zdezda, 5. júna 2010 o 11:32
    :-) ďakujem za polevu na celoplechové koláče, tá moja sa mi vždy lámala, dávala som CERU, tak sai preto :-)


  • bozulka, 6. júna 2010 o 23:11
    Je to dobrá poleva,ale keď nechcete aby sa lámala na koláč na plechu treba pridať kapku oleja do čokolády.Nehodí sa na sušenky lebo ťažko schne a nedajú sa kopiť na seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist