Kakaová poleva na zákusky

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 4. júna 2010 20:44Ďalšie jej recepty

Táto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú polevu. Patrí k mojim obľúbeným.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Palmarín alebo iný stužený tuk, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka. Vylejeme na akýkoľvek múčnik. Poleva nestuhne ako čokoládová, ale cez to všetko je výborná.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 4. júna 2010 o 23:38
    Určite vyskúšam, lebo čokoládová sa láme hlavne pri mäkkých dezertoch.


  • mariena1, 5. júna 2010 o 08:01
    Je ozaj dobra,niečo podobne robim a hlavne sa tak nelame...


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:39
    A netreba tam dať aj lyžicu maizeny, aby bola hustá poleva, moja mama robila takúto polevu a dávala tam na zhustnutie maizenu.


  • tinca, 5. júna 2010 o 09:51
    @danenka NIE, do mojej polevy žiadna maizena nejde!


  • makovicka, 5. júna 2010 o 11:13
    maizenu netreba, tiež ju robievam,odoka, ked ulejem viac mlieka, stačí pridať kakao , zhustne., ale v poslednom čase dávam miesto mlieka smotanu na šľahanie, je jemnejšia


  • zdezda, 5. júna 2010 o 11:32
    :-) ďakujem za polevu na celoplechové koláče, tá moja sa mi vždy lámala, dávala som CERU, tak sai preto :-)


  • bozulka, 6. júna 2010 o 23:11
    Je to dobrá poleva,ale keď nechcete aby sa lámala na koláč na plechu treba pridať kapku oleja do čokolády.Nehodí sa na sušenky lebo ťažko schne a nedajú sa kopiť na seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist