Kakaová poleva na zákusky

tincaTinca, recept pridal: 4. júna 2010 20:44Ďalšie jeho recepty

Táto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú polevu. Patrí k mojim obľúbeným.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Palmarín alebo iný stužený tuk, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka. Vylejeme na akýkoľvek múčnik. Poleva nestuhne ako čokoládová, ale cez to všetko je výborná.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • esi, 4. júna 2010 o 23:38
    Určite vyskúšam, lebo čokoládová sa láme hlavne pri mäkkých dezertoch.


  • mariena1, 5. júna 2010 o 08:01
    Je ozaj dobra,niečo podobne robim a hlavne sa tak nelame...


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:39
    A netreba tam dať aj lyžicu maizeny, aby bola hustá poleva, moja mama robila takúto polevu a dávala tam na zhustnutie maizenu.


  • tinca, 5. júna 2010 o 09:51
    @danenka NIE, do mojej polevy žiadna maizena nejde!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • makovicka, 5. júna 2010 o 11:13
    maizenu netreba, tiež ju robievam,odoka, ked ulejem viac mlieka, stačí pridať kakao , zhustne., ale v poslednom čase dávam miesto mlieka smotanu na šľahanie, je jemnejšia


  • zdezda, 5. júna 2010 o 11:32
    :-) ďakujem za polevu na celoplechové koláče, tá moja sa mi vždy lámala, dávala som CERU, tak sai preto :-)


  • bozulka, 6. júna 2010 o 23:11
    Je to dobrá poleva,ale keď nechcete aby sa lámala na koláč na plechu treba pridať kapku oleja do čokolády.Nehodí sa na sušenky lebo ťažko schne a nedajú sa kopiť na seba.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist