Kakaová poleva na zákusky

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 4. júna 2010 20:44Ďalšie jej recepty

Táto poleva sa hodí na rôzne koláčiky, najmä v kombinácii s jablkom, na perník, ale aj piškótové alebo kakaové cesto. Jedná sa o mäkkú polevu. Patrí k mojim obľúbeným.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Palmarín alebo iný stužený tuk, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka. Vylejeme na akýkoľvek múčnik. Poleva nestuhne ako čokoládová, ale cez to všetko je výborná.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 4. júna 2010 o 23:38
    Určite vyskúšam, lebo čokoládová sa láme hlavne pri mäkkých dezertoch.


  • mariena1, 5. júna 2010 o 08:01
    Je ozaj dobra,niečo podobne robim a hlavne sa tak nelame...


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:39
    A netreba tam dať aj lyžicu maizeny, aby bola hustá poleva, moja mama robila takúto polevu a dávala tam na zhustnutie maizenu.


  • tinca, 5. júna 2010 o 09:51
    @danenka NIE, do mojej polevy žiadna maizena nejde!


  • makovicka, 5. júna 2010 o 11:13
    maizenu netreba, tiež ju robievam,odoka, ked ulejem viac mlieka, stačí pridať kakao , zhustne., ale v poslednom čase dávam miesto mlieka smotanu na šľahanie, je jemnejšia


  • zdezda, 5. júna 2010 o 11:32
    :-) ďakujem za polevu na celoplechové koláče, tá moja sa mi vždy lámala, dávala som CERU, tak sai preto :-)


  • bozulka, 6. júna 2010 o 23:11
    Je to dobrá poleva,ale keď nechcete aby sa lámala na koláč na plechu treba pridať kapku oleja do čokolády.Nehodí sa na sušenky lebo ťažko schne a nedajú sa kopiť na seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist