Kakaová panna cotta torta

Autor receptu: svedka

Recept mam zo stranky napady a navody.

15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: vsetky ingrediencie si zmiesame, vypracujeme cesto, zabalime do folie a odlozime na hodinku do chladnicky.
  2. Napln: 2dcl smotany si zmiesame s cukrom a kakaom, 8dcl si pomaly zacneme ohrievat. Zelatinu si pripravime podla navodu (namocime na 5 min. do studenej vody, potom vyzmykame pred pouzitim-pouzila som dr.oetker). Smotana nam nesmie vriet. Odstavila som smotanu, ked dosiahla 60 stupnov a zamiesala som do nej zelatinu, pokial sa nerozpustila. Nasledne som zmes preliala do kakaovej smotany a nechala chladnut pri izbove teplote.
  3. Na pomucenej doske si vyvalkame cesto asi na pol cm, pri peceni narastie. Prenesieme na papier na pecenie a ulozime do formy. Vytvarujeme si kraje a zbytky orezeme. Popichame vidlickou a pecieme 15 min pri teplote 180 stupnov.
  4. Vychladnutu smotanovu napln si jemne preslahame a vylejem do vychladnuteho korpusu. Kludne moze presahovat kraje. Asi zo 100g cokolady si narobime hoblinky na ozdobu-pouzijeme bud ostry noz, ktorym skrabeme cokoladu smerom k sebe, alebo ja som pouzila skrabku na zeleninu. Posypeme nimi povrch torty. Nechame tuhnut cez noc.
  5. Spravime si domaci krokant:karamel rozpustime a nasypeme don lieskovce, premiesame, pripadne vacsie kusy podrvime.presypeme na tanierik vychladnut .
  6. Na druhy den si tortu prelozime na tanier,odstranime papier zo spodu a kraje si ponatierame dzemom. Na dzem rukami poprikladame krokant -a mame hotovo :)