Kajkin vianočný koláč

iveta108 - bez fotkyiveta108, 27. novembra 2013

Inšpiroval ma recept na Dlabanú tortu, ktorý pridala Hanina. Pre mňa sa tentu superjednoduchý zákusok spája vždy s Vianocami a detstvom. Robila ho moja Zobraziť celý popisInšpiroval ma recept na Dlabanú tortu, ktorý pridala Hanina. Pre mňa sa tentu superjednoduchý zákusok spája vždy s Vianocami a detstvom. Robila ho moja mama, ktorú si moje deti pomenovali Kajka ( zo starká).

15
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 PL
5 PL
5 ks
Plnka:
500 ml
2 PL
1 bal.
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame po lyžičkách striedavo žĺtky, cukor a múku. Hotové cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík vymazanej a vysypanej múkou. Upečieme. Po vychladnutí odrežeme vrch vo výške asi 1 cm od širšieho okraja. Vnútrajšok vydlabeme asi 1 - 1,5 cm od bokov a naplníme plnkou. Potom priložíme vrch a dáme stuhnúť do chladničky. Zo zvyškov môžme urobiť poháre s krémom.

  2. 2

    Plnka: Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku (môžme osladiť 1 -2PL cukru. Podľa návodu uvaríme z ananásovej šťavy želatínu, ktorú veľmi opatrne vmiešame do šľahačky a primiešame kúsky ananásu. Dáme stuhnúť na chvíľu do chladničky.

  3. 3

    Touto zmesou naplníme vydlabaný korpus a znovu dáme stuhnúť do chladničky - najlepšie do druhého dňa. Ak vám ho predtým nezjedia mašktrníci, kríjame na cca 1 cm plátky a podávame.

Diskusia k receptu

zinnajdha
vyzerá že je ľahký a výborný. Zvykli sme si na fotky, trochu mi chýba, ale ajtak sa dá.
iveta108
Písala som ho len tak z hlavy. Ak ho budem piecť nafotím ho a vložím fotky dodatočne alebo pridám odkaz na ne. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia