Pečené kačacie stehná
Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
160 minút príprava |
Postup- Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou
a zakryjeme. Pečieme pri 160 °C asi dve hodiny
domäkka. Výpek zlejeme do panvičky a odložíme. Odokryté stehná zapečieme pri 200 °C asi 10 minút, aby bola
koža chrumkavá.
- Stehná vyberieme z pekáča, vložíme doň očistený prepláchnutý
špenát, nasekaný cesnak, zakryjeme a vložíme do rúry asi 10 minút.
- Kaša z ružových zemiakov: Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme
v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme
zohriatu smotanu s maslom a vyšľaháme.
- Kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou,
špenátom a prelejeme odloženým výpekom.
|