Pečené kačacie stehná

Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov

Autor receptu: redakcia

2
porcie
160 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme pri 160 °C asi dve hodiny domäkka. Výpek zlejeme do panvičky a odložíme. Odokryté stehná zapečieme pri 200 °C asi 10 minút, aby bola koža chrumkavá.
  2. Stehná vyberieme z pekáča, vložíme doň očistený prepláchnutý špenát, nasekaný cesnak, zakryjeme a vložíme do rúry asi 10 minút.
  3. Kaša z ružových zemiakov: Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme zohriatu smotanu s maslom a vyšľaháme.
  4. Kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou, špenátom a prelejeme odloženým výpekom.