Kačacie prsia

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

Autor receptu: podravka

Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Ako prvú si pripravíme kukuričnú polentu. Zohrejeme mlieko, pridáme doň kačaciu masť, dochutíme soľou a vegetou, potom ho necháme zovrieť a pomaly vmiešavame kukuričnú polentu. Nakoniec zjemníme 25 g masla, dáme do vymastenej formy a necháme stuhnúť.
  2. Mäso si očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho sprudka opekáme z oboch strán, pričom z panvice zlievame tuk, aby sa mäso nedusilo, ale grilovalo. Keď je mäso vnútri ružové, odstavíme ho a zabalíme do alobalu.
  3. Na omáčku si najprv pripravíme kvalitný základ. Na kačacej masti opečieme šalotku a rozmarín dochutený čiernym korením a soľou. Tento základ precedíme cez jemné sitko a pridáme doň brusnicový džem, čučoriedkový kompót a červené víno. Podľa chuti pridáme cukor.
  4. Nakoniec pokrájame stuhnutú polentu a rýchlo ju ugrilujeme na masle. Aj mäso prehrejeme na panvici, pokrájame ho a z bokov obalíme v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate.
  5. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.