Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

podravka - fotkapodravka, 8. októbra 2017. Komerčný recept.
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Foto: podravka

Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta Zobraziť celý popisChrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

2 ks
10 g
20 g
10 g
20 g
50 g
30 g
30 g
2 dcl
50 g
100 g
1 lyžica
400 ml
30 g
50 g
 vetvička




Postup

  1. 1

    Ako prvú si pripravíme kukuričnú polentu. Zohrejeme mlieko, pridáme doň kačaciu masť, dochutíme soľou a vegetou, potom ho necháme zovrieť a pomaly vmiešavame kukuričnú polentu. Nakoniec zjemníme 25 g masla, dáme do vymastenej formy a necháme stuhnúť.

  2. 2

    Mäso si očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho sprudka opekáme z oboch strán, pričom z panvice zlievame tuk, aby sa mäso nedusilo, ale grilovalo. Keď je mäso vnútri ružové, odstavíme ho a zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Na omáčku si najprv pripravíme kvalitný základ. Na kačacej masti opečieme šalotku a rozmarín dochutený čiernym korením a soľou. Tento základ precedíme cez jemné sitko a pridáme doň brusnicový džem, čučoriedkový kompót a červené víno. Podľa chuti pridáme cukor.

  4. 4

    Nakoniec pokrájame stuhnutú polentu a rýchlo ju ugrilujeme na masle. Aj mäso prehrejeme na panvici, pokrájame ho a z bokov obalíme v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate.

  5. 5

    Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia