Kačacie prsia v pomarančovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Kačacie prsia narežeme, osolíme,
okoreníme a dáme odstáť do
chladu. Pomaranč očistíme, vyfiletujeme
a časť použijeme aj na omáčku.
Kuskus pripravíme podľa návodu
a necháme zakrytý odstáť. Zmiešame
s citrónovou kôrou a dochutíme.
- Kačacie prsia dáme upiecť na olivovom oleji kožou
dole. Keď je koža chrumkavá, mäso
obrátime a dopečieme druhú stranu.
- Filetované pomaranče poprášime
cukrom a grilujeme na masle.
Pomarančová
omáčka: Pomaranč odšťavíme
a pridáme ružové korenie,
smotanu na varenie a necháme
zredukovať.
|