Kačacie prsia

Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na oleji. Použijeme ju ako oblohu.
  2. Na omáčku zredukujeme červené víno na jednu tretinu objemu a pridáme hovädzí vyvar spolu s višňovým kompótom, krátko povaríme a po odšťavení jemne vmiešame studené maslo.
  3. Bulgur varíme podobne ako ryžu. Osmažíme ho na olivovom oleji, pridáme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút, potom ohrev vypneme a bulgur necháme dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.
  4. Na zelerový šalát ošúpeme zeler a polovicu najemno nastrúhame. Zmiešame ho s nasekanou petržlenovou vňaťou, horčicou, majonézou a šťavou z citróna. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pomocou vykrajovača vykrojíme z druhej polovice zeleru guľky, ktoré pokvapkáme olejom a budeme piecť v rúre zohriatej na 180 °C približne 15 minút.