Pečené kačacie prsia
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Zemiaky ideálne uvaríme deň
vopred. V kastróle zohrejeme kačací
tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme
na opečenú cibuľu, podlejeme vínom
a dusíme pol hodiny. Podľa potreby
podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.
- Uvarené zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, žĺtky a osolíme.
Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme
na štyri časti. Cesto rozvaľkáme na
obdĺžniky, na kraje rozdelíme kapustové pyré a zrolujeme. Pripravujeme
na pare. Paríme 20 minút.
- Na umytých a osušených
prsiach spravíme v koži zárezy.
Opekáme najskôr kožou nadol približne 5 minút, aby sa spod kože
uvoľnil tuk. Prihodíme vetvičky tymianu, prsia otočíme a dopekáme v rúre približne 10 minút.
Hotové prsia prikryjeme na desať
minút alobalom.
- Jablká rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Opečieme na masle dohneda.
- Odležané kačacie prsia nakrájame na
plátky a rozdelíme na taniere.
Kapustové roládky prekrojíme na tri časti,
pridáme na tanier spolu s opečenými jablkami.
|