Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.
  2. Uvarené zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, žĺtky a osolíme. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Cesto rozvaľkáme na obdĺžniky, na kraje rozdelíme kapustové pyré a zrolujeme. Pripravujeme na pare. Paríme 20 minút.
  3. Na umytých a osušených prsiach spravíme v koži zárezy. Opekáme najskôr kožou nadol približne 5 minút, aby sa spod kože uvoľnil tuk. Prihodíme vetvičky tymianu, prsia otočíme a dopekáme v rúre približne 10 minút. Hotové prsia prikryjeme na desať minút alobalom.
  4. Jablká rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Opečieme na masle dohneda.
  5. Odležané kačacie prsia nakrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Kapustové roládky prekrojíme na tri časti, pridáme na tanier spolu s opečenými jablkami.