Kačacie prsia s gaštanovo-slivkovou plnkou

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. novembra 2014
Kačacie prsia s gaštanovo-slivkovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k polosladkému tokajskému vínu.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
2 g
2 g
100 g
100 g
300 g
2 ks
2 g
2 g
4 g
100 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme na kosoštvorce, osolíme. Pozdĺž urobíme nožom otvor, ktorý naplníme gaštanovo–slivkovým pyré.

  2. 2

    Prsia prudko opečieme z oboch strán na panvici. Podlejeme tokajským vínom a dopekáme v rúre pri teplote 160°C asi 15 minút. Výpek zredukujeme a použijeme na omáčku.

  3. 3

    Plnka: Do gaštanového pyré nadrobno nasekáme sušené slivky. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

  4. 4

    Slaninovo–cibuľové knedličky: Nadrobno nasekanú slaninu a cibuľu urestujeme na panvici, pridáme na kocky narezanú suchú hrianku, vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, korenie, rascu, cesnak a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame. Z masy vyformujeme knedličky, ktoré varíme 25 minút v osolenej vode.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia