Kačacie prsia
Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a s korením. Vrecko zavákuujeme a varíme (sous vide) hodinu na 59 °C. Potom sprudka opečieme na panvici, aby
sme získali chrumkavú krustu.
- Omáčka: Na oleji restujeme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, kačacie orezky,
potom pridáme paradajkový pretlak, ktorý sprudka orestujeme a zmes podlejeme červeným portským vínom. Pridáme bylinky, koreniny, vykôstkované čerešne
a podlejeme podľa potreby vodou a všetko varíme aspoň 1 hodinu. Omáčku precedíme, ochutíme soľou, cukrom, prípadne korením a zľahka
zahustíme Solamylom.
- Pyré z červenej kapusty: Na oleji speníme cibuľu,
pridáme červenú kapustu, podlejeme červeným vínom, pridáme balzamikový ocot, ochutíme soľou, cukrom a korením, podľa potreby
podlejeme vodou. Varíme do úplného zmäknutia, pritom sa snažíme
úplne zbaviť tekutiny varením. Potom rozmixujeme, podľa potreby
dochutíme a nakoniec zjemníme creme fraiche.
- Pečená polenta s tymianom: V mlieku necháme lúhovať tymian,
pridáme soľ, mletý muškátový orech, biele korenie a privedieme do varu.
Postupne prisypávame polentu, až kým nezískame hustú hmotu. Hotovú
stiahneme z ohňa a vmiešame maslo. Potom ju vyklopíme na vymastený plech, uhladíme a necháme zatuhnúť. Stuhnutú nakrájame na požadované porcie a opečieme na oleji dozlata. Na zdobenie vykrojíme filety z pomaranča.
|