Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Jedna z variácií na kačacie prsia.
2 porcie |
15 minút príprava |
5 z každej strany na minút na 200 °C |
Postup
- Kačacie prsia narežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli malé štvorčeky.
Osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením.
- Na panvici rozpálime olej a maslom, a opekáme prsia najprv kožou dolu, cca 5 min.
- Prsia otočíme a opekáme z druhej strany tiež cca 5 min.
- Prsia dáme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 st.C na cca 15 minút.
Pripravíme si zemiakové pyré - ja uvarené zemiaky vyšľahám šľahacími metličkami s klasickým maslom a sladkou smotanou. Pyré má bohatú chuť a je jemné a nadýchané.
- Z panvice vylejeme výpek z pŕs, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo.
- Keď sa rozpustí, pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľu karamelizovať.
- Pridáme džem, sójovú omáčku a balsamico. Podlejeme vínom, a miešame za mierneho varu, až kým omáčka nezhustne na požadovanú hustotu.
Odstavíme.
- Prsia po vybratí z rúry necháme ešte cca 5 minút stáť a odpočívať, a potom ich pokrájame na plátky.
- Podávala som poliate omáčkou a s jemným krémovým zemiakovým pyré.
Samozrejme, nechýbal pohár rosé:)