Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia na badiáne a pomaranči

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme, osolíme, opečieme na panvici s badiánom a pomarančom nakrájaným na plátky. V pekáči potom pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút. Prsia vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme asi 15 minút odležať.
  2. Cibuľu a umyté šupky z mrkvy nakrájame nadrobno, do kastróla pridáme pár kvapiek oleja a restujeme dohneda. Podlejeme červeným vínom a výpekom z kačky a varíme asi hodinu. Omáčku potom precedíme a ak je riedka, tak ju ešte vyredukujeme. Mrkvu očistíme a povaríme ju v osolenej vode 5 minút. Ihneď ochladíme, rozrežeme po dĺžke a na rozohriatej panvici opekáme na troche olivového oleja, podlejeme javorovým sirupom, osolíme a restujeme, až kým sa sirup nevyparí a neobalí mrkvu.
  3. Umytú šalotku dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 20 minút. Potom ju vytlačíme zo šupky a opečieme na panvici nasucho a osolíme. Kuriatka umyjeme, prelejeme horúcou vodou a dáme restovať na masle. Zemiaky očistíme, uvaríme domäkka a rozmixujeme s maslom a horúcim mliekom. Po osolení údime údiacou pištoľou.