Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň s lievancom a jablkovým dipom

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 7. augusta 2019
Kačacia pečeň s lievancom a jablkovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
1 ks
Lievance:
100 g
1 bal.
1 ks
150 ml
2 PL
Jablkový dip:
2 ks
1 bal.
50 ml




Postup

  1. 1

    Jablkový dip: Jablká očistíme, jadro vykrojíme a nakrájame na mesiačiky. Takto pripravené jablká posypeme vanilkovým cukrom a upečieme v rúre. Upečené jablká rozmixujeme spolu s troškou jablkového džúsu.

  2. 2

    Lievance: Z mlieka, vajíčka, múky, prášku do pečiva a masla urobíme cesto na lievance. Cesto má byť o čosi hustejšie ako palacinkové cesto. Z cesta upečieme na rozpálenej panvici lievance z oboch strán.

  3. 3

    Kačaciu pečeň orestujeme na cibuľke s olejom. Osolíme, okoreníme a podávame s lievancom a jablkovým dipom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia