Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s višňovou penou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 °C 30 minút.
  2. Višňová pena: Višne s cukrom a javorovým sirupom zvaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Hotové pyré zmiešame s vodou a zohrejeme na 80 °C. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané plátky želatíny, premiešame a zmes nalejeme do fľašky na šľahačku, použijeme jednu bombičku a necháme vychladiť. Pri podávaní striekame k paštéte.