Kabaklı poğaça fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. januára 2017
Kabaklı poğaça (fotorecept)
Foto: cesminaz

Tekvicové pogača :-) Pečivo plnené tekvicovou plnkou na slano...

23ks
porcií

Suroviny

Cesto:
1 kg
2,5 dl
2 dl
3 pl
1 pl
4 dl
50 g
Plnka:
cca 600 g
2 ks
1 ks
200 g
podla chuti
podla chuti
par kvapiek
Na potretie:
Na posyp:




Postup

  1. 1

    Do jednej misky dame muku, za 1 PL soli, 3 kopcovitejsie PL cukru a premiesame lyzicou. Potom pridame poharom odmeranych 2,5 dl jogurtu, dalej 2 dl oleja a napucany kvasok, ktory sme si spravili z 3 dl mlieka + 1 kl cukru + 50 g kvasnic.Tych zvysnych 1dl mlieka pridame postupne. Vypracujeme polotuhe, mastnejsie cesto, ktore sa ma oddelovat od misy. Nasledne cesto posypeme trochou muky a este 2 - 3 x premiesime do tvaru bochnika. Poprasime vrch mukou a nechame ho na teplejsom mieste cca 1 h nakysnut..

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kym cesto kysne, pripravime si vsetko co potrebujeme do plnky.. Asi polku tekvice na pečenie v tvare hrusky si nastruhame na velkych slzach a dame bokom. Tu pouzijeme az neskor :-) Nakrajame si na mensie kocky 2 väcsie cibule. Dalej potrebujeme 1 koliesko tureckeho kravskeho syru, to je cca 200 g. Podla moznosti mozte nahradit greckym syrom alebo kravskou hrudkou. Na oleji si nakrajanu, trocha osolenu cibulu zosklovatime. Potom pridame k nej 1spicatu papriku nakrajanu na kruzky a minutku este spolu nechame poskvrcat. Napokon panvicu dame bokom a nechame vychladnut. Papriku mozte pouzit aj nestiplavu, ale chuti lepsie, ak troska stipka :-)

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnute cesto vyklopime na trosku pomucenu dosku a urobime valec. Krajame z neho rovnake kusky cesta,hrube asi 3 cm. Kazde cesto na suchej doske, bez muky, este vymiesime do bochnika. Vyslo mi 23 bochnickov velkosti väcsej mandarinky..

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Az potom, ked uz mame bochnicky hotove, si dokoncime plnku. Do udusemej cibuli pridame nastruhanu tekvicu, sol podla chuti a mlete cierne korenie. Ja som dala 1/2 kl, ale to je na vas :-) Dobre premiesame. Dalej pridame turecky syr, ktory v ruke rozmrvime. Dobre premiesame a nakoniec pridame cca 1 PL citronovej stavy. To aby sme tej sladkej tekvici dodali trocha kyselkavu notu :-) Ochutname a ak treba, tak este osolime a okorenime. Takto pripravenu plnku hned plnime do bochnickov. Plnka sa dokonci preto tesne pred plnenim, aby si tekvica od soli nepustila vodu :-)

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bochnicek rozvalkame na hrubku 5 mm .Do stredu dame kopcom plnku, aspon 2 PL, kedze ta plnka pocas pecenia svoj objem zmensi. Potom cesto uzavrieme a kraje dobre stlacime. Naplnene ukladame na plech s papierom trocha dalej od seba. Potrieme ich zltkom, ktore sme si rozmiesali s kvapkou vody a posypeme ciernou rascou. Pogaca netreba davat podkysnut, ale ihned dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 180 °C na cca 25 minut. To si treba sledovat.

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pogaca sa krasne upiekli ;-P

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pogaca su vyborne ako cesto, tak aj chutovo. Tato plnka zo žltej tekvice je naozaj fantasticka ;-) Ten cas pecenia presne postaci tej nastruhanej tekvici, aby zmäkla, ale pritom, aby nebola z nej kasa :-) Pogaca zostanu mäkke aj niekolko dni. Odporucam vyskusat, su naozaj vynikajuce. Dobru chut :-)

    Kabaklı poğaça (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

denyany
Tak to si píš, že toto vyskúšam! Slinky sa mi len tak zbiehajú a predstaviť si tú chuť mi nestačí, chcela by som ochutnať.
ancicka
Ako píše @Denyany ,ja by tiež som ochutnala,no budem si musieť urobiť.kk.Mám tekvicu,ale mrazenú,nevadí?
mitzy
Nádherná práca... opäť. Tekvica ako plnka musí byť fantastická. 5*
monty469
Toto sa urcite oplati vyskusat. Kysnute cesto s jogurtom je skvele a ta plnka nema chybu ;-)
terinka55
Hneď som vedela, že to je ďalší skvelý recept od Teba, milá @Cesminaz. Po tichu tu plačem, všetky takéto a podobné dobroty mám "zakázané". Aspoň Ti posielam veľký obdiv s pochvalou :-)
haji
Krásná práce, výborné suroviny, fotogenické a zároveň dobroučké! Fajnový recept!!
cesminaz
Milá @Denyany ver,že skusku urcite neolutujes :-) Pogača su fakt vyborné! Dufam,ze sa po ochutnavke ozves.Pozdravujem :-) @Ancicka ja by som to s mrazenou radsej nerobila.Teraz nieje problem dostat tuto tekvicu,maju ju fakt vsade a je lacná.Odporucam radsej cerstvú. @Mitzy @Terinka @Haji @Chica114 dakujem vam za mile komentare,som rada,ze sa vam recept paci :-) @Monty cesto je fakt super,presne ako vravíš.Plnka je toez vyborna,povedala by som,ze je lepsia nez sa na prvy pohlad zdá :-)
klukodvody
Dobrůtka která se na člověka směje, jako by říkala pojď a ochutnej. Díky moc a srdečně zdravíme. Jasných 5* a k.k.
kuchticka
Krasne ako vzdy. Davam 5+ a nabuduci tyzden vyskusam, mam prave tie potrebne veci k realizacii tohoto pekneho receptu. Dakujem.
babidka
Vyzeraju uzasne ! Svoju cerstvu tekvicu uz teraz v zime nemam - iba pecenu a zmrazenu . Ani u nas v obchode v zime tekvice nemavaju , takze si recept odkladam a v lete ked budu tekvice na zahrade, tak si recept vyskusam .
cesminaz
Dakujem velmi pekne vsetkym za nahliadnutie a milé slová :-) Budem velmi rada,ak niektorí z vas recept vyskusa.Prajem vsetkym prijemný vikend :-)
frezia
Zase jeden z tvojich vynikajucich receptov.