K narodeninám

darina57 - fotkadarina57, 15. marca 2014
K narodeninám
Foto: darina57

tuto tortičku som robila mojmu vnučikovy k jednemu ročiku...

Suroviny

Cesto:
9 ks
9 PL
5 PL
9 PL
5 PL
1/2 bal.
Plnka c.1:
1/2 l
100 g biela
2 ks
2 ks (a.250 g)
150 g
Plnka č.2:
130 g
1 bal.
3 ks
50 g
250 ml
300 g
250 g




Postup

  1. 1

    upečieme si klasicky cesto ja robím tak že si najprv vymiešam bielka s troškou soli do tuha ..potom pridám polovicu cukru..potom po jednom žltky..a ostatný cukor..olej..robot vypnem a ručne pridám muku (já dávam polovicu tej a polovicu tej)rozmiešanu s práškom do pečiva orechy...cesto som piekla na jeden krát v ráfiku..po upečení cesto necháme vychladnuť..potom prekrojíme na dvakrát a plníme..

  2. 2

    prvu plnku si urobíme tak že si uvarím puding z pol litra mlieka a dvoch zlatých klasov. odstavím...do horuceho zamiešam jednu bielu čokoládu..keď to vychladne spojím s maslom ktoré som si pred tým vymiešala s cukrom a pridala som aj trošku rumu..

  3. 3

    druhu plnku som si pripravila tak že nad parou do zhustnutia vymiešame mlieko škrob cukor žltky a vanilkový cukor..šlaháme neustále pokial to nezhustne..potom odstavíme necháme vychladnuť..a nakoniec vmiešame maslo a rozpustenu čokoládu..vznikne nám výborný čokoládový krém...

  4. 4

    a tortičku pospájeme..jeden plát pokropím rumom..na to dám džem..potom plnku bielu..prikryjeme..druhým plátom ..znovu rum džem..na to som dala čokoládovu plnku na ňu ešte banány..a opeť prikryjeme..tortičku pomažem celu bielou náplňou..dám stuhnuť..a potiahnem modelovacou hmotou v mojom prípade White Icing...a dozdobíme podla vlastnej fantazie..figurky su niektoré kupené ..niektoré robené doma..začínam sa to trošku učiť spolu s dcerou..modelovanie..

Diskusia k receptu

jozka2
ta tvoja torta je hotova rozpravka.Aj krtko,aj lienky,aj vcelka Maja,velmi mile.
jerica
@darina57 určite ju robiť nebudem, ale obdivujem ako krásne dokážeš spraviť pre drobčeka také milé dielko,na oslavu jedného roka :-) nech sa mu v živote darí.
máš ich ******
izabella929
veľmi vydarená, pekná a milučká tortička.-) vnúčikovi všetko naj k narodkám.-)
martamm
Darina57, krásnu tortičku si upiekla malému oslávencovi, určite mal radosť. Želám mu veľa šťastia a radosti v živote :)
stacy77777
krásna torta,to je radosť,pre takého drobca piecť, prajem mu všetko naj....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia