Juhoslovanský krémový koláč

3sandra33sandra3, recept pridal: 28. novembra 2010 22:40Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Vyvaľkáme a na obrátenom plechu upečieme dva pláty.

2

Cesto č. 2: -Orechový plát : Päť žĺtkov vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z piatich bielkov. Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali mastným papierom.

3

Plnka: Do prevareného mlieka dáme polovicu prášk.cukru a vanil.cukru. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame kašu s maslom, ktoré najskôr vymiešame s druhou polovicou cukru. Pridáme trochu rumu.

4

Na jeden plát lístk.cesta natrieme polovicu plnky. Prikryjeme ju orechovým plátom. Naň navrstvíme druhú polovicu plnky. Navrch príde druhý plát upečeného lístk. cesta. Koláč krájame pílkovým nožom. Povrch pocukrujeme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tati2008, 29. novembra 2010 o 12:43
    Ja ho volam ,,juhoslovansky kremes" a je bozsky.Jeden pekac je niekedy malo.Nie je narocny na pecenie.Proste mnam,mnam.


  • helca103, 29. novembra 2010 o 13:25
    ja ho tiež pečiem už veľa rokov a voláme ho ,,juhoslovanské rezy" ako to sledujem tento koláč pozná každá pod iným názvom.
    Podstatné je,že je fantastický a u nás ani zrnko nazmar všetko sa zje rýchlosťou blesku.


  • marianne69, 29. novembra 2010 o 14:24
    Nepoznam,velmi sa mi paci,ukladam(KK),vyzera fantasticky...podla ingrediencii,to bude lahoda podla mojeho gusta:-)


  • sovka62, 29. novembra 2010 o 15:48
    Uvidím, koľko orechov mi zostane po Vianociach, tohto roku sa akosi neurodili. Ak zvýši aspoň tých 100g, vyskúšam.


  • mojack, 29. novembra 2010 o 19:23
    Koláčik je výborný, prvý krát som ho jedla v Chorvatsku a samozrejme pani mi musela dat recept.


  • vierik, 30. novembra 2010 o 10:46
    Piekla som ho v sobotu,je ozaj výborný,len som pod plnku dala pikantný džem,mňam.


  • terik, 31. marca 2011 o 08:20
    Už som ho piekla, chutil každému kto ho jedol. Ale už som ho dávno nepiekla tak ho asi v sobotu upečiem.


  • kevava, 23. februára 2012 o 18:31
    je výborný, už som ho robila


  • 3sandra3, 23. februára 2012 o 20:22
    Ďakujem


  • dandika1, 23. decembra 2013 o 23:58
    @3sandra3 citam si tvoj recept,zaujal urcite budem piest ,rada skusam nove veci ,len ingrediencie sa zdaju byt na velky plech 30krat40,bude toho kremu stacit???Ked mozes a budes tak laskava daj vediet ...Pozehnane viavocne sviatky...


  • 3sandra3, 24. decembra 2013 o 15:53
    @dandika1 áno, stačí toho krému, síce je to menšia vrstva, ale ak máš rada viac krémovejšie, môžeš pridať mlieko a aj múku. :-)


  • sissi34, 17. marca 2014 o 09:55
    aj ja robím tento zákusok,musím povedat,ý¨že je vynikajuci a vžycky z plechu raz-dva zmizne:):)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist