Juhoslovanský krémový koláč

3sandra33sandra3, 48 ročná žena, Pezinok, 28. novembra 2010 22:40
Ďalšie jej recepty »

Suroviny

Cesto č. 1:
500 g
Cesto č. 2:
5 ks
200 g
6 PL
100 g, mleté
1 ks
Plnka:
0,5 l
5 PL
250 g
150 g
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Vyvaľkáme a na obrátenom plechu upečieme dva pláty.

  2. 2

    Cesto č. 2: -Orechový plát : Päť žĺtkov vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z piatich bielkov. Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali mastným papierom.

  3. 3

    Plnka: Do prevareného mlieka dáme polovicu prášk.cukru a vanil.cukru. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame kašu s maslom, ktoré najskôr vymiešame s druhou polovicou cukru. Pridáme trochu rumu.

  4. 4

    Na jeden plát lístk.cesta natrieme polovicu plnky. Prikryjeme ju orechovým plátom. Naň navrstvíme druhú polovicu plnky. Navrch príde druhý plát upečeného lístk. cesta. Koláč krájame pílkovým nožom. Povrch pocukrujeme.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist