Juhoafrický mikrovlnkový koláčik

gabtcha - fotkagabtcha, 11. mája 2013
Juhoafrický mikrovlnkový koláčik
Foto: gabtcha

Tento recept som našla na Facebooku a rozhodla sa ho vyskúšať. Surovín je tam máličko, tak by prípadný neúspech nebolel - ale vyšlo a Zobraziť celý popisTento recept som našla na Facebooku a rozhodla sa ho vyskúšať. Surovín je tam máličko, tak by prípadný neúspech nebolel - ale vyšlo a parádne, preto sa s ním chcem podeliť aj s vami. Vraj pochádza z Južnej Afriky, ale to som už neskúmala... :) Jeho príprava je do 5 minút a môj syn ho vyhlásil za svoju novú obľúbenú desiatu. S týmto receptom vás už žiadna návšteva nezaskočí.

1
porcia
5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
60 g - 3 balíčky
30 g
1 ks
45 ml
45 ml




Postup

  1. 1

    Suché suroviny (múka, cukor, kakao) nasypeme do väčšieho kávového hrnčeka a dobre premiešame.

    Juhoafrický mikrovlnkový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zvyšné suroviny a dobre rozmiešame. Cesto má byť viac tekuté.

    Juhoafrický mikrovlnkový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto dobre rozmiešané, vložíme hrnček do mikrovlnky a nastavíme 3 minúty na maximálny výkon (1000 W). Cesto počas prípravy narastie, ale nepretečie.

    Juhoafrický mikrovlnkový koláčik - obrázok 3
  4. 4

    Po troch minútach v mikrovlnke je jedna porcia chutného koláčika na svete. Vyberieme z mikrovlnky, necháme vychladnúť a buď vyklopíme na tanier alebo jeme lyžičkou priamo z hrnčeka. Pri ozdobe sa fantázii medze nekladú, môžete posypať kokosom, alebo ozdobiť ovocím, mandľami, prípadne použiť namiesto kakaa kúsky čokolády. Dobrú chuť. :)

    Juhoafrický mikrovlnkový koláčik - obrázok 4

Diskusia k receptu

monnikka
poznám, aj tu je niekoľko podobných receptov, párkrát som robila, keď som chcela niečo superrýchle, možno ešte dnes skúsim tento juhoafrický
motamita3
pred 4 rokmi som bola v Johanesburgu a tam mi ho veru švagrinká robila mňam
slavka11
na kolko salok je tento recept? poznam tie MW len toto je prilis vela na jeden hrncek tak aby som vedela si to pripadne upravit na pocet osob. DAKUJEm
gabtcha
Mozes nahradit krystalovym alebo krupicovym cukrom. Original recept vravi "cukor a cista vanilka", ja kombinujem vanilkovy cukor s obycajnym.
sofiniak
Akoze,niako sa nam to nepodarilo...bolo to extremne tuhe a od vodovejo to malo daleko..co sne robili zle?






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia