Jožove rezne

pacun110 - fotkapacun110, 4. júna 2012
Jožove rezne
Foto: pacun110

Máte chuť na výborné a pri tom netradičné rezne,ale nie ste si istí svojim kuchárskym umením? Tak ste na správnej stránke a na správnom Zobraziť celý popisMáte chuť na výborné a pri tom netradičné rezne,ale nie ste si istí svojim kuchárskym umením? Tak ste na správnej stránke a na správnom recepte. Tieto rezne mi pripravila moja milá manželka a ju ich naučil jej brat,ktorý ich aj vymyslel.Sú rafinovane jednoduché a pri tom majú lahodnú a skvelú chuť.Recept nie je presne stanovený,má veľa variant a to ma na ňom,ako aj na celom amatérskom varení,fascinuje. A má jednu obrovskú výhodu – hoc sú rezne z kuracích pŕs,tak sú mäkké a štavnaté.

4
porcie

Suroviny

750 gr
3 PL
3 ks
3 PL
 ,mleté korenie čierne
400 gr
1 ks
300 ml
150 gr mrazená
  plátky
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    ale dosť bolo prázdnych rečí - poďme na to! Úplne základné suroviny sú kuracie rezne, vajcia a škrob.A ostatné koreniný môžu byť také,aké máte doma –povolená je soľ,ďalej mleté korenie, sojová omáčka(tá je tu výborná!) alebo rôzne koreniace zmesi.Fantázii a kreativite sa medze nakladú.Avšak stále treba mať na mysli,že menej je niekedy viac a priveľmi kombinovať veľa korenín sa niekedy nevyplatí.

    Jožove rezne - obrázok 1
  2. 2

    do misky dáme vajcia,olej,primerane soli,zeleninovej slanej zmesi ,trochu viac mletého korenia a sójovú omáčku.Ja,osobne,koreniace zmesi veľmi nepoužívam – vystačím si so základným korením.

    Jožove rezne - obrázok 2
  3. 3

    poriadne,ale poriadne to rozmiešam,

    Jožove rezne - obrázok 3
  4. 4

    pridám škrob,

    Jožove rezne - obrázok 4
  5. 5

    ešte lepšie rozmiešam,až sa z toho vytvorí jednoliata a bez hrčiek zmes.

    Jožove rezne - obrázok 5
  6. 6

    kuracie prsia umyjem,osuším papierovou utierkou,zbavím tých tenkých kostiečiek vzadu a nakrájam na stredne veľké kocky,ktoré

    Jožove rezne - obrázok 6
  7. 7

    vložím to vymiešanej zmesi, premiešam a na noc uložím do chladničky.

    Jožove rezne - obrázok 7
  8. 8

    na druhý deň,tesne pred nedeľným obedom,asi tak hodinku, si osmažím jednu nakrájanú a osolenú cibuľu a keď je už sklovitá,

    Jožove rezne - obrázok 8
  9. 9

    tak do nej pridám ryžu,ktorú som poriadne opláchol,najprv v horúcej vode a potom premyl v studenej a mierne ju tam opražil.Keď sa začala lepiť na dno rajnice,tak som ju podlial,skoro dvojnásobným množstvom studenej vody,premiešal a keď mi táto začala vrieť,tak som tam pridal mrazenú zeleninovú zmes,ešte raz premiešal,odstavil z plameňa a nechal dôjsť.

    Jožove rezne - obrázok 9
  10. 10

    v druhej rajničke som podusil ďalšiu nakrájanú cibuľu a keď bola dostatočne sklovitá,tak som do nej dal na tenko nakrájané šampiňóny,osolil okorenil a bez podlievania som ich do mäkka podusil.Keď sa šťava vydusila,tak som ich podlial vodou v ktorej som rozmiešal trochu hladkej múky,nechal prejsť varom a odstavil

    Jožove rezne - obrázok 10
  11. 11

    mäso som vybral z chladničky,dobre premiešal a také,ako to je,som to dal na horúci olej,ktorý bol na panvici.Aj s tou marinádou.Opražil som to z jednej strany a keď som to obrátil na druhú,tak na tú opražeú som položil 2 plátky Eidamu,ktorý sa vplyvom tepla nádherne roztopil a prevoňal celú kuchyňu.

    Jožove rezne - obrázok 11
  12. 12

    na tanier som dal 3 kopčeky ryže,prekrojené mäsko,do kútika dusené šampiňóny a primerane ozdobil dostupnou zeleninou a nedeľný obed sa môže začať!Bolo to výborné,aj dupľu sme si dali!!!

    Jožove rezne - obrázok 12

Diskusia k receptu

martabj
pri tom jedle aj oči jedia,určite to vyskušam,diki
karolka
Zaujalo, len premýšľam, prečo si v lete dal mrazenú zeleninu...
medulienka122
môžem potvrdiť, že mäsko vďaka škrobu/ zrejme solamyl/ je veľmi mäkkučké. So syrom som ho ešte nerobila, ale skúsim.
rea1
u nas sa do marinady dava este aj lyzica plnotucnej horcice a kusok rozotreteho cesnaku. robievam tak nielen rezne z kuracich a morcacich prs ale aj z natenko vyklepaneho kare a prvykrat som to jedla +/- pred 35 rokmi. takze pan svagor tie rezne asi tak celkom nevymyslel ale napriek tomu je to dobry, chutny a velmi sikovny recept. maso vydrzi v marinade v chladnicke aj niekolko dni a priebezne sa z neho da odoberat. a tie ostatne čáry-máry na tanieri vyzeraju skutocne lákavo.
hannah22
veľmi dobrý a známy receptík, krkovička a podobné mäsko naložené v tomto páci s cesnakom a horčicou je ozaj dobrota a hlavne si ho vedel pripraviť aj manžel, takže v čase uzávierky v robote, moja obľúbená rýchlovka.... :))
sovka62
Pripomína mi to moje pekinské placky, tie sú výborné, tak aj toto bude.
orchidea
verím tomu že to bolo výborné...veď to aj vynikajúco vyzerá...
aksim12
robila som sobotu a bolo to výborné ďakujem za typ :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia