Jojo fánky fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 11. augusta 2013
Jojo fánky (fotorecept)
Foto: nikola166

Piekla som na svoje narodky, boli fajné mäkkučké nepresladené :))

6
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
520 g
1 ks
Krém:
7 dl
3 ks
80 g
2 ks
150 g
150 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom si vymiešame do peny, pridáme 220 g hladkej múky a salajku.

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme a necháme odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhý deň si primiešame zvyšok múky a vypracujeme hladké nelepivé cesto.

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme menšie kolieska

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech a upečieme. Pozor na intenzívnu vôňu pri pečení kvôli salajke :))

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mlieka, žĺtkov, vanilkových cukrov a múky si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutú kašu.

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté fánky si rozkrojíme na polovicu, potrieme krémom a namočíme do čokolády.

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme odstáť do druhého dňa - krásne nám zmäknú. Príprava je trošku dlhšia, ale vyskúšajte, stojí to za to :)))))))

    Jojo fánky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

valeri
Takéto fánky vidím prvýkrát. Ale musím priznať, že vyzerajú krásne, lákavo. U nás sa fánky vyprážajú na oleji.
aroooo
hoci pod uvedeným názvom si predstavím iné pečivo, toto podľa použitých ingrediencií a spôsobe prípravy musí byť vynikajúci koláčik, kk
jaroslava31
Vyzerajú veľmi dobre, to skutočne tak napuchnú pri pečení. Na akú hrúbku si vyváľkala cesto a koľko koliesok si mala z celého cesta?
nikola166
@izabella929 : ďakujem za gratuláciu :)

@erzsebetty : už som opravila,idú tam celé vajcia, ďakujem za upozornenie :)

@jaroslava31 : ááno, veľmi napuchnú ! Cesto sa má vyvaľkať na úplne úplne tenko, vtedy sa dajú zlepiť po dve kolieska,ale ja neviem tak dobre vaľkať, takže to mám hrubšie a rozrezané na polovicu a tak to je lepšie podľa mňa ... mala som vyše 40 ks :))

ďakujem aj ostatným za komenty :))
zdenkas
Ukladám si koláčik,pretože je to pre mňa novinka.A tebe sa kráásne podarili.Ďakujem za rcp.
anina43
koláče so Salajkou sa kedysi pekávali často, pamätám sa, že sa upiekli pláty na opaku plechu veľmi opatrne, aby boli takmer biele. plnili sa citronovým krémom a krásne zmäkli. navrch sa nedávala žiadna poleva, len sa poprášili práškovým cukrom. boli vynikajúce a osviežujúce, raz dva zmizli z podnosu s koláčmi.
stanuska75
ukladám do KK.. vyskúšam, takéto fánky som ešte nerobila ani nejedla ... vyzerajú veľmi chutné :)
andikiss
no určite ich vyskúšam....vyzerajú veľmi lákavo, ukladám :-)
smejkad
druh kypridla, dostat kupit :-)
mam prave vcera zamiesane, dnes sa bude piect, tak som zvedava :-)
sovka62
@nikola , nedoplnila by si, prosím, koľko salajky bolo v tom vrecku? Lebo paskuda výrobca plní do presne rovnakých obalov raz 10g a inokedy 20g.
A prišla som na to, až keď som si pokazila cesto na Hamiš krémeš.
Myslím si síce, že na toto množstvo si použila 10G, ale lepšie by bolo, keby to v recepte bolo uvedené.
sovka62
A zabudla som napísať som, že sa mi koláčiky veľmi páčia, musia byť výborné, salajkové cestá poznám a krém nastavovaný múkovou kašou ako by bol stvorený práve pre ne. Už sa teším na tú chuť, určite vyskúšam.
smejkad
no, @sovka62 , az vo mne hrklo !
teraz budem trpnut az kym nebudu hotove :-(
ale pozeram, ze ta moja mala 20g, tak hadam to dopadne dobre :-)
smejkad
tak hotovo, su paradne :-)
ale myslim, ze hlavne teraz v lete by zniesli aj nejaku sviezejsiu ovocnu plnku :-)