Jogurtovo-jahodové kocky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. augusta 2012
Jogurtovo-jahodové kocky
Foto: droetker

Komerčný recept.

40 minút
príprava

Suroviny

Na cesto:
4 ks
160 g
1 balíček
200 g
1/2 balíčka
Na náplň:
350 g, čerstvé
850 g
2 balíčky
200 ml
Na polevu:
1 balíček
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3–4 Doba pečenia: asi 15 minút Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

tatranka
Plnka aj žele by mi vyhovovalo,len cesto sa mi zdá suché.Očakávala by som trochu oleja,alebo masla.
pimpi
nádhernýýýýý.Ide to aj s jemným tvarohom a rastlinnou šľahačkou HOLE.+ostatné suroviny.To namiesto jahodového jogurtu.
frezia
Vynikajuci recept a lahucky,bez masla,smotany...Ukladam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia