Jablkový koláč

Jogurtovo-jablkový koláč

Autor receptu: ancicka

Jednoduchý jablkový, tiež z babkinej knížky.

36
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si očistíme jablká. Na meranie objemu surovín použijeme 2,5 dl hrnček.
  2. Do misky dáme jogurt a postupne vmiešame všetky suroviny okrem jabĺk a Marina keksov. Nakoniec do cesta primiešame postrúhané jablká (na tekvicovom strúhadle). Ak je cesto prihusté, pridáme podľa potreby mlieko.
  3. Na vymastený hlboký plech vylejeme polovicu cesta, rovnomerne ho rozotrieme a na cesto poukladáme Marina sušienky. Na sušienky vylejeme zbytok cesta, rozotrieme a necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre. Ja som si pre istotu cesto odvážila, aby som ho presne rozdelila.
  4. Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou.