Jablkový koláč
Jogurtovo-jablkový koláč
Autor receptu: ancicka
Jednoduchý jablkový, tiež z babkinej knížky.
36 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si očistíme jablká. Na meranie objemu surovín použijeme 2,5 dl hrnček.
- Do misky dáme jogurt a postupne vmiešame všetky suroviny okrem jabĺk a Marina keksov. Nakoniec do cesta primiešame postrúhané jablká (na tekvicovom strúhadle). Ak je cesto prihusté, pridáme podľa potreby mlieko.
- Na vymastený hlboký plech vylejeme polovicu cesta, rovnomerne ho rozotrieme a na cesto poukladáme Marina sušienky. Na sušienky vylejeme zbytok cesta, rozotrieme a necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre. Ja som si pre istotu cesto odvážila, aby som ho presne rozdelila.
- Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou.