Jogurtové rezne

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 3. júla 2010

Dcérka mi navrhla urobiť tieto rezne, lebo jej veľmi chutili u známej.

Suroviny

1 kg
0.5 l
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    zmiešaním jogurtu, vajec a vegety si pripravíme pác

  2. 2

    umyté a na rezne nakrájané mäsko "očapkáme" v páce , ukladáme do zatváracej misky a necháme odležať v chladničke - ja som ho mala v chlade 4 hod. Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme

Diskusia k receptu

ela77
mám to vyskúšané, mäso je šťavnaté a chutné s tým jogurtom, len nedávam vajíčko.
sjuz
poznám, jezibabka , super recept - jogurt urobí mäsko úplne krehkým:), však?
Ja marinujem mäso v jogurte, alebo v acidku. Napríklad nakrájam prsia na slížiky, do acidka či jogurtu dám napr. kari či indickú zmes korenia, a potom opečiem na panvici. Je to výborné.
michsamant
jogurt masko dobre zjemni, s vajickom som este nerobila, ale skusim, aj tip @sjuz je fajn, nakrajat na sliziky.
tinca
aj ja sa pridávam ku jogurtu aj k acidku, je to chrumkavé, ja dokonca aj francúzske zemiaky nepolievam smotanou, ale acidkom.
alzbetka2
sú to super rezníky, aj ja som ich už niekoľkokrát robila, pridávam aj strúčik-dva pretlačeného cesnaku a aj korenie
petrulienka
ahojte. práve som tie rezne nachystala na zajtrajší obed. ja dávam kyslú smotanu namiesto jogurtu a tri strúčiky cesnaku. deti a manžel ich milujú.
zdezda
:-) aj ja dávam smotanu+cesnak a včera som ich robila aj z bravčového, samozrejme, ostalo nám aj na dnes :-))). Je to fajn, mať tatkto, vopred, v páci (hocijakom) pripravené mäsko, hlavne teraz v tých horúčavách, to je na " skapanie" , varím len rýchlovky!
marienka44
Aj ja som robila tento recept tak, ze 8 kuracich reznov naklepeme, osolime, okorenime a dame do marinady an 1 den. Marinada: zmiesame velky biely jogurt husty s 2 vajciami a 4 strucikmi roztlacenymi cesnaku. Potom obalit v struhanke, do ktorej sa moze pridat aj struhany syr. Moze byt aj bravcove maso.
mamko176
Poznám tento recept, len funguje to aj bez vajec, a ešte ja neobaľujem v strúhanke, ale dávam rovno na horúci olej.
Ale ten jogurt je tu nenahraditeľný !
sovka62
Sme šikuľky. Jeden recept a toľko variácií. A ja pridám ďalšiu. Marinádu robím z jogurtu, vajec, soli a čierneho korenia. Rezne v nej nechám stáť 24 hodín, to skoro zdvojnásobia objem. Vyberiem z marinády, nechám dobre odkvapkať. Potom obalím v hladkej múke, zvyšku marinády a strúhanke. Sú také krehké, že sa dajú krájať aj vidličkou.
evanaaa
Práve dnes som robila jogurtové rezne z vykosteného kuracieho mäsa. Nevedela som si ale vybrať recept, mám niekoľko verzií, nakoniec som vyskúšala tento: jogurt, vajcia, cesnak asolamyl, samozrejme aj dochutila. Muž s anajprv hneval, čo to vymýšľam a nerobím normálne rezne, ale nakoniec mu chutili. V marináde stáli od večera, na druhý deň ( dnes ) som ich vypražila.
zitar
@jezibabka , díky za ďalší variant vyprážaného......... to môj muž má veľmi rád
cicamaci
určite sú fantastické ja ich robievam tak,že kuracie prsia nakrájam na slížiky a okorením a pridám kyslú smotanu,1 vajce a 5 PL hladkej múky. nechám odležať najlepšie 24 hodín. malou naberačkou si naberieme zmes a dame na rozpálený olej a kus ppostlačame aby sa vytvorila placička. Sú vyborné šťavnaté a mäkučké.
cinkla
Vöbec tieto jogurtove mäska nepoznam, idem hned napacovat a zajtra vyskusat. Ved je este len 22.22 hod.
A propo: aj vam sa stava, ze sa pozriete na digi hodinky a najdete tam uplne rovnake cislice ? Vdaka za recepty.
mxxx
velmi sa mi to páči musím to tiež skusiť
45katka1
Ja som to už parkrat vyskušala tiež a je to naozaj dobrotka. Ja zas pridam ešte moj komentarik..zasadne pridavam jogurt smotanovy,fajny husty...žiaden nizkotučny.Ked žaludok zvladne rezne,smotanovy jogurt mu určite už neulbiži:-)
zitar
@jezibabka , dnes bol vynikajúci obed. Ja síce veľmi rezne nemusím, ale tieto boli skutočne výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia