Jogurtová zmrzlina a la Mischa fotorecept

evusik - fotkaevusik, 22. mája 2010
Jogurtová zmrzlina a la Mischa (fotorecept)
Foto: evusik

Kedysi ked v obchode bola dostať maximálne tak Polárková torta alebo Ruská zmrzlina robievala som domácu zmrzlinu pomerne často - takú z vajec. Nedávno Zobraziť celý popisKedysi ked v obchode bola dostať maximálne tak Polárková torta alebo Ruská zmrzlina robievala som domácu zmrzlinu pomerne často - takú z vajec. Nedávno tu uviedla recept na jogurtovú zmrmlinu Michsamat a mne sa zachcelo ju vyskúšať. Spojila som Mischin recept a postup ktorý som kedysi pri výrobe zmrzliny používala. A tu je výsledok.

Suroviny

0,5 l
0,5 l
5 PL




Postup

  1. 1

    Kedže som deň predtým robila domáci jogurt z dobrého domáceho mlieka použila som ten. Takže postup je úplne jednoduchý: šľahačku vyšľaháme, pridáme cukor a už bez šľahania zamiešame jogurt.

    Jogurtová zmrzlina a la Mischa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som sa rozhodla že spravím tri druhy. Zmes som si teda rozdelila do troch nádob do jednej som pridala trochu rozmixovaných jahôd a trochu na kúsky nakrájaných jahôd. Do druhej som primiešala kopcovatú lyžicu kakaa a do tretej so primiešala trochu na drobnejšie a trochu nahrubšie nastrúhanej čokolády. Nádoby som uzavrela viečkom a šup s nimi do mrazáka.

    Jogurtová zmrzlina a la Mischa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trik je v tom, že zmrzlinu musíte počas mrazenia premiešať, stačí 2x vždy po pol hodine vidličkou dobre premiešať, uhladiť povrch a znova dať mraziť. A to je všetko. Ja som práve počas písania dorazila tú misku plnú zmrzliny čo je na vrchnom obrázku a mám dosť. Ak mám byť úprimná najlepšia bola jahodová - mňam, ale celkovo táto zmrzlina pripomína Míšu.

    Jogurtová zmrzlina a la Mischa (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

michsamant
:) ja som ta posluchla a druhykrat som premiesavala pocas mrazenia a bolo citit rozdiel, bola taka kremovejsia nie len taka hrca, vymenila som aj fotku, uz tam neni rezen :) Tie tvoje zmrzky su tie lahodka pre oko, nabrala by som si :)
jerica
To mi je novinka, super , učite vyskúšam. KK , hotovo.
tinca
Dievky nemáte so mnou zľutovanie, je s angínou ako hrom a vy ma dráždite takýmito dobrotami, čo ja nemôžem??
evusik
@mischa tá tvoja nová fotka je super, aj ked mne sa páčila aj tá predtým, ja totiž mám rada takú "zmäknutú" zmrzlinu
kittys
mňákové-ukladám a ďakujem za inšpiráciu:-)
marienka44
Evusik, prosim, napis recept na domaci jogurt. Tu u nas je mliekovy automat s nepasterizovanym mliekom, spravila by som si. Tie obchodne jogurty obsahuju vela skrobu na zahustenie, co sa prieci s mojou redukcnou dietou. Dakujem.
sovka62
Tá teda vyzerá dobre! Musím to skúsiť aj ja s tým jogurtom, doteraz som robievala len z vajec, smotany a cukru. A pre Tincu: keď začína bolieť hrdlo, treba jesť zmrzlinu. Angína je zápal a na zápal patrí studené. Dosť často to pomôže a angína nemá šancu. Neplatí to samozrejme, keď už sú mandle zhnisané, to už chce anibiotiká.
babav
@tinca , priipajam sa k @sovke , s tym studenym na zapal.Naozaj to pomaha! @evusik ,tvoj recept vyskusam,mam velmi rada jogurtovu zmrzlinu(kupovanu) .Tvoja a @mich je iste chutnejsia ,bez kto vie akych prisad a nevyzaduje si na pripravu zmrzlinovy robot.Vdaka!!
kethy
Prosím Vás vie niekto kde v Bratislave existuje automat na mlieko nepasterizované?
zdezda
:-)))))mňam zmrzkaaaa, určite si ju takto urobím a nie iba dať zamraziť jogurt :-), pre kethy-V Blave je automat na Kramároch, pred detskou nemocnicou ....
evusik
@marienka bio jogurty dostať asi všade, na prípravu domáce jogurtu potrebuješ taký kde je napísané "obsahuje živú kultúru"
pacik
Urobila som včera jahodovo-čučoriedkovú, jedným slovom skvelá :-)
evusik
@pacik som rada, že chutilo... verím, že čučoriedková bola skvelá :-)
katkadca
Robila som s popučenými banánmi, velikánska dobrota aj pred zmrazením, super recept, ďakujem :)
mata3636
Presne takto som robila zmrzlinu pred týždňom, tiež jahodovú. Ani som nevedela, že je tu taký rcp, tak ako u @evusik to bol výmysel, poskladaný z rôznych rcp. Poctivo som 5x po polhodine zmrzku pomiešala, ale aj tak som tam mala kryštáliky, škoda. ktovie, kde bola chyba. Mám tu nové jahôdky, zajtra znova urobím, ale sa s tým viac pohrám a skúsim zmrzlinu každú polhodinu premixovať, aspoň 4x. Možno bude pekná, nadýchaná. Napíšem potom, ako to dopadlo :-))
evusik
@mata3636 neviem kde sa stala chyba, ale napadlo ma, že by to mohlo byť jogurtom... jogurt by mal byť čo najhustejší, žiadny Light, poctivý plnotučný jogurt, ak by bol moc riedky, precedila by som ho cez plátenko a nechala chvíľu stiecť... neručím zato, že to pomôže ale za pokus to stojí... budem rada ak napíšeš ako to dopadlo, možno to pomôže aj iným... a premixovanie určite tiež pomôže... držím palce aby sa ti tentoraz podarila :-)
mata3636
@evusik - aj ja si myslím, že to bolo jogurtom, napriek tomu, že jogurt som mala dobrý, plnotučný zn. SABI. Cez víkend príde na rad a určite napíšem, aká bola :-)
katkadca
@mata3636 Zdravím Vás, ja som robila s krémovým 3,5 % z Lidla a kryštáliky som nemala, dnes idem na druhú dávku z 10 % smotanového tiež Lidl :)
mata3636
Takže, referujem, ako dopadlo moja zmrzka. Použila som 9% jogurt zn. SABI, jednu šľahačkovú smotanu a 500g jahôd. Poctivo som každú hodinu zmes prešľahala, celkove 4x. A kryštáliky, aj keď menej ako minule, mám. Ale nevadí, zmrzka je super. Bodne, aj keď nie je horúco
evusik
@mata3636 ja používam jogurt z Lidla a som s ním veľmi spokojná, alebo si robím domáci jogurt z družstevného mlieka... mne sa zatiaľ vždy darilo... pozerala som aj iné, podobné recepty a niekto vôbec nepremiešava, tak neviem kde je chyba... možno do tretice všetko dobré :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia