Jogurtová torta - nepečená fotorecept

adkas - fotkaadkas, 3. septembra 2012
Jogurtová torta - nepečená (fotorecept)
Foto: adkas

Torta je svieza, lahka a chutovo vyborna. Tuto torticku som nasla na nete. Torta na fotografii ma zaujala, ale ked som si Zobraziť celý popisTorta je svieza, lahka a chutovo vyborna. Tuto torticku som nasla na nete. Torta na fotografii ma zaujala, ale ked som si precitala recept, nezhodoval sa s obrazkom, takze som si ho prerobila podla svojho uvazenia na zaklade mojich skusenosti:))) Nieco som ponechala, nieco som pozmenila. Biela jogurtova zmes s jemnym nadychom citronovej chute a k tomu ovocie...hmmmm.... Rozhodne stoji za vyskusanie...

12
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

150 g
100 g
500 g
250 ml
2x100-150 g
20 g
4 ks
2x435 g
300 ml
1 ks a štava z jedneho citrona




Postup

  1. 1

    Rozpis je na tortovu formu o priemere 20 cm. Keksiky pomelieme, maslo rozpustime a pridame do keksikov. Premiesame a masu dobre utlacime do tortovej formy, ktorej dno sme vylozili papierom na pecenie. Dame do mraznicky, kym si pripravime marhulovo-zelatinovu zmes.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marhulovo-zelatinova zmes: 2 zelatinove platky namocime do studenej vody. Asi jednu tretinu marhul odoberieme a pridame k nim 100 - 150 g praskoveho cukru ( podla chuti). Rozmixujeme. Rozmixovane marhule zahrejeme na teplotu cca 60 stupnov a pridame k tejto zmesi vyzmykane 2 platky zelatiny.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiesame, kym sa zelatina rozpusti a marhulovo-zelatinovu zmes vylejeme na keksikovy zaklad a opat vlozime cca na 20-30 minut do mraznicky.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurtovo-slahackova zmes: 1.Medzitym praskovu zelatinu dame napucat do 150 ml stavy z kompotu. Zahrejeme a dobre rozmiesame, nechame mierne ochladit. 2.Jogurt rozmiesame so 100- 150 g praskoveho cukru. Pridame postruhanu koru a stavu z citrona ( ja som stavu nedavala, iba koru a bolo tak akurat). 3. Vyslahame si slahackovu smotanu. Do jogurtovej zmesi vmiesame vyslahanu slahacku. Trochu z tejto jogurtovo-slahackovej zmesi odoberieme a rozmiesame v rozpustenej zelatine. Potom tuto rozmiesanu zelatinu vmiesame do zbytku jogurtovo-slahackovej zmesi. Dobre preslahame. 4. Na stuhnutu marhulovo-zelatinovu zmes nanesieme 1/2 jogurtovo-slahackovej zmesi , ulozime marhule ( zopar odlozime bokom na zdobenie) a zalejeme zbytkom jogurtovej zmesi. Odlozime do chladnicky stuhnut. Minimalne tri hodiny, najlepsie na celu noc.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je jogurtova zmes stuhnuta, zalejeme velmi tenkou vrstvou zelatiny, ktoru sme si pripravili namocenim dvoch platkov zelatiny do studenej vody. Po zmaknuti ju vyzmykame a pridame ju do 150 ml ovocnej stavy z kompotu. Zahrejeme iba mierne a miesame , kym sa zelatina rozpusti. Ochladime ju.Tortu zalejeme tenuckou vrstvou zelatiny ( iba polievkovou lyzicou opatrne nalievame) ozdobime marhulami a potom opat lyzicou polievame zelatinou marhule a zbytok torty. Odlozime do chladnicky stuhnut.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podavanim odstranime odopinatelny bok tortovej formy. Tenkym nozom dookola tortu oddelime od tortovej formy a nezabudneme pri prekladani na tacku ( podnos) odstranit aj papier na pecenie.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a potom si uz iba pochutnavame na tejto skvelej, lahodnej torticke.

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    bola to velka mnamka:)))

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    v reze

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem dobru chut a skvely chutovy zazitok!!!!!!!

    Jogurtová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ethanel
Pripomina mi to cheese cake ale inac si sikulka toto si hned ulozim pre manzelku len pouzijem bezlepkove biscuits ... Fotecka ako o profika ;)
domacapani
No to je parada. Len by som chcela vediet, ci treba krajat teplym nozom, aby to bolo taketo uhladne. Krasne. Krasne. Krasne.
babav
Krasna torta ,perfektny recept.Vdaka tebe sa snad odvazim pracovat so zelatinou...zatial som neskusala ,ale laka ma to.Okrem zakladu ziadne maslo iba jogurt a ovocie ...iste chuti fajnovo;-)
alexdidi
To verím,že chutila a máš ju krásnu.Robievam často takéto tortičky aj s iným ovocím čerstvým alebo mrazeným,sú výborné....
mama3chlapov
je nádherná, lákavá a dobrá. Takéto niečo sa už dlho chystám urobiť. Ďakujem za recept. Krásna fotka ako z časopisu. Super!
marylan
Adrika si veľmi šikovná, ďakujeme za úžasný recept, krásne fotky a torta musí byť famózna. Ukladám do KK.
medovnicek
ďalší krásny koláčik od teba, ktorý odkladám na vyskúšanie, tiež sa mi veľmi páčia tvoje fotografie
evusik
tak ako ty robíš jogurtovo-šľahačkovú zmes, ja robím tvarohovo-šľahačkovú zmes, ostatné je na fantázii kuchárky.... vidieť, že tebe fantázia nechýba... krásny recept, krásne fotky :-)
palokuchki
Krasna a urcite aj velmi chutna torta. Vhodna na horuce dni. Perfektne ako vsetky tvoje recepty.
renka73
fantáfia...zaraz by som si dala...ďakujem vyskúšam.
ubka
Veľmi sa mi páči Tvoja tortička, je krásna a vidno, že máš estetické cítenie aj pri varení :-)
babina49
tak toto je nádherná práca,krásne a určite aj chutné,gratulujem.
1947
Grécky jogurt nepoznám, aký by som mohla použiť? Inakšie to vyzerá veľmi dobre.
zdezda
tortička sa mi veeeeeeeeeľmi páči na 1*****
@1947 skús jogurt z LIDL 10% tuku v 500g je naozaj kvalitný :-)
evanaaa
Krása na zjedenie!! Len ani ja ešte nemám odvahu spracovať želatinu. A ten grécky jogurt inak majú aj v Bille a Kauflande, možno aj inde.
hannah22
velmi pekne spracovaný receptík aj foto, torta ako maľovaná, za 100 bodov..... :))
havino
tak krásne úhľadnú ju máš, nádherná je, robievam aj s jogurtom, ja aj nízkotučný dávam,aj ochutený jahodový,plus jahody, alebo tvaroh,broskyne, marhule, ako ma napadne, korpus väčšinou pečiem, ale ten marhuľový základ na sušienkach je vynikajúci, to skúsim
naposledy som robila malinovú, dala som mrazené maliny, pokial bola v celku, všetko bolo o.k., ako náhle som ju začala krájať, po chvíli tá vlhosť z malín stekala po bokoch, nie veľa,ale stekance boli, ma to hnevalo, na chuti to síce neubralo, ale vzhľadovo to nebolo pekné,aj ked niekto zahlásil,že je mramorová, no ale ...
cervenka
jééééééééééééééj, tak toto som už videla veľakrát, ale už to teraz určite aj vyskúšam. Nikdy neviem, ktorú želatinu mám kúpiť, ale asi už vyskúšam všetky druhy, aby som bola v obraze.
marcy
luxusná torta,fakt ako od profíka :o)
adkas
@ethanel dakujem za pochvalu, od teba zvlast potesi.... vzhladovo vyzera ako cheesecake, ale tu nejde tvaroh a je omnoho lahsia... bude mi potesenim, ked ju vyskusas....
adkas
@domaca pani nie, nekrajala som to teplym nozom... torticka sa vdaka svojej konzistencii skvele kraja....
adkas
Naozaj vam vsetkym velmi pekne dakujem za pochvaly... som rada, ze vas torticka zaujala... ja tez robievm aj s tvarohom taketo nepecene, ale tato jogurtova je velmi lahodna, lahka a osviezujuca....samozrejme ju mozno robit s akymkolvek ovocim... mna vsak zaujala prave tato bielo-oranzova kombinacia:))) vrelo doporucujem vyskusat...okrem mna chutila aj mojim hostom a to veeeelmi:))) ... viac najdete tu:  adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/09/jogurtova-nepecena-torta.html...
olga42
Milá Adkas.Srdečne ďakujem za vyborný recept a tak krásne napísaný.Už sa nebudem bať robiť s plátkovou želatinou.Vyskušam a ďakujem.

aroooo
môžem nahradiť plátkovú želatínu práškovou a koľko gramov? /plátkovú som u nás nevidela, krásny recept,určite aj chuť, kk
australanka
skusila som, je vyborna, len som urobila kokosovy bezlepkovy zaklad, tesim sa na dalsie Tvoje receptiky
babinka
Tento tyzden ju mam v plane urobit, tak ak znesie kriteria, asi pridam foto, suhlasis?
babinka
tak so zvesenou hlavou hlasim, ze co som mohla pokazit som pokazila... Zacala som krasne, slovko za slovkom podla receptu som isla az som narazila na bod - slahacku dobre vyslahat... a vtedy som zistila, ze ju mam v mrazaku nerozmrazenu, obchod nikde, tak som sa ju snazila ohriat, schladit, rozslahat a zdrcla sa mi. Co s tym, ked uz ostatne veci urobene? Nevzdala som sa, som kozorozec a zmiesala som s jogurtom, vyzeralo to ako hrudkovity tvaroh... ale snad to stuhne, druhu cast som pre istotu ohriala nad parou a znova vyslahala, ale uz s jogurtom sa slahat neda. Nehovoriac o zelatine, americkej, ktora mala iny postup nez treba podla tohto receptu...nooo, natrapila som sa, improvizovala a po piatich hodinach to nestuhlo, pridala som teda piskoty, aby trochu ubrali tekutiny a budem cakat do zajtra. Bud to budu lizat macicky, alebo to dako prerobim, ale jedno viem, dcera tortu na narodeniny taku nedostane.. Ale aspon na jednu vec som prisla, na dno tortovej formy namiesto folie ci papiera na pecenie treba dat koliesko, co sa dava pod torty (take biele, okruhle z kartonu), lebo som si nevedela ani predstavit, ako by som odstranovala ten papier zo spodu, tak ma to napadlo urobit s podlozkou hned pri utapkavani cesta do formy. Zajtra dam vediet, ci sa v noci nekonal chladnickovo zelatinovy zazrak :))
babinka
adka, klobuk dolu pred tvojimi zakuskami, obzvlast zelatinovymi, druhy pokus a ani treti nevysiel a cele to skoncilo........ prvykrat v zivote som vyhodila cesto (nakoniec sa mi tak prilepilo na to koliesko, ze musela som ho skrabat - keby kolacik sa vydaril, tak bol by bez spodku), tvarohovu hmotu pojedavame v pohari a macicky sa tiez oblizuju, mam ho este pol misy :). Ale chyba nie je v recepte, ale vo mne... dam si pokoj od zelatiny docasne. :))))
kucharka
Tak na tento cheesecake som mala uz dlho zalusk.... a konecne nan doslo.
Teda skoro....
Zacala som tak, ze som zmiesala susienky a maslo... a tu bol ten problem! Je to vela masla na susienky a je to uplne riedke.. Kedze som nemala viac susienok, a po ruke ani orechy alebo nic, cim by sa to mohlo zahustit, islo to do kosa a ostatne ingrediencie spat do chladnicky... :((
Potom som pozerala ostatne recepty na susienkove korpusy ( aj ked pre mna uz neskoro ) a ozaj je tam vacsinou iny pomer, teda viac susienok alebo menej masla.
Skoda.
Mozno tento komentar pomoze niekomu, kto bude chciet robit tento cheesecake. S maslom radsej potroche... :-)))
Pekny vecer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia