Jogurtová majonéza fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 23. novembra 2016
Jogurtová majonéza (fotorecept)
Foto: dvorka

Je to už niekoľko rokov dozadu, čo som v českom televíznom programe o varení videla robiť niekoľko jedál z hustého jogurtu. Zapamätala som si Zobraziť celý popisJe to už niekoľko rokov dozadu, čo som v českom televíznom programe o varení videla robiť niekoľko jedál z hustého jogurtu. Zapamätala som si len dva. Nátierku, ktorú od vtedy robím aspoň raz za dva týždne a majonézu. Tú som však doteraz ešte ani raz neurobila, až dnes. Robila som zemiakový šalát s viedenským rezňom, no recept je na čistú majonézu. Len fotka mi chýba, lebo som ju zabudla odfotiť.

Suroviny

450 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ráno som si dala do sitka s kuchynskou handričkou jogurt z veľkého téglika a pred obedom už bol pekne stečený. Do misky s hustým jogurtom som dala jeden žĺtok, trochu posolila a metličkou miešala kým som mala majonézu penistú a bielu.

    Jogurtová majonéza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoľko som robila zemiakový šalát, primiešala som do hotovej majonézy trochu horčice, čierne korenie, hrášok preliaty vriacou vodou a asi 5 mnút povarenú mrkvu. Cibuľu, pár na kocky nakrájaných kyslých uhoriek, zemiaky a šalát bol hotový.

    Jogurtová majonéza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mala som pripravené teľacie rezne ktoré som robila podľa receptu Kukulienky za ktorý veľmi ďakujem, lebo sa podarili myslím si na jedničku. Ale, nakorenené a posolené mäso strážil náš kocúr, tak nemohlo nebyť fajné.

    Jogurtová majonéza (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
@Dvorka mozna to nemusi byt využito zrovna jako majoneza, ale pridanim ruznych pochutin (olivy, susena rajcata, kapary, okrka strouhana...) i jako prijemny a dietnejsi dip. Zalezi pak na tucnosti jogurtu, zda a jak to bude dietnejsi. Líbí se mi to v kazdem pripade. Vyrobím, poreferuju!
haji
Krásná práce, dresing, dipík, přeliv - jak je komu libo, moc se ti povedl! Obměna možná, úspěch zaručen. Jsi šikulka!
Ten chudák, co tu dává po jedné hvězdičce u dobrých receptů je fakt k pomilování: "Aj mi tebe!!"
kukulienka71
teším sa, že som sem "nakukla":-) rezne máš krásne našuchorené, si šikulka! Tvoju odľahčenú majonézu niekedy skúsim, už aj zo zvedavosti, nepočula som ešte o takejto verzii. Kocúr sa zhostil svojej úlohy výborne, ani brva sa mu nehne:-D
buchtabuchta
Kocúr je vegetarián? Alebo mu mávaš pred objektívom ďalším rezníkom? Majonéza sa mi páči, robím veľa s jogurtom, kupujem grécky, ten je hustý, ale žľtko ma nenapadlo. Vyskúšam.
valeri
veľmi sa mi páči recept, ale surové vajce .... nemám na to odvahu
mitzy
Na vareche sa mi paci :)
Tolko maciek!
Recept zaujimavy :)
martamm
Roky nepouzivam majonezu, nahradzam jpgurtom a kyslou smotanou, nikto sa nestazuje :)))))))))))
Tvoj napad schvalujem samozrejme, mozno inspiruje varechacov, ktori preferuju zdravu vyzivu
evanaaa
Neviem ako chutí táto majonéza v porovnaní s tou pravou, diétna je iste, ale tiež by som neriskovala ten žľtok, už len preto, lebo nerobím šalát na okamžitú spotrebu, robím ho viac a jeme ho dlhšie, tak by sa surové vajcia neujali, ale inak sa zdá byť dobrá, v malom množstve na skúšku by sa aj dalo spraviť. Inak, mám tu v KK aj iné spôsoby prípravy - z vareného žĺtka apod.
haji
@Evanaaa (23.11.2016 20:43)
Bramborový salát jde kompletovat i později. Část podávám v základní podobě, část později smíchám s dresingem /zakys.smetana, jogurt apod./ nebo s majolkou. Tak se vyhnu jak časové prodlevě, kdy salát "stojí" v dresingu, tak obavám o čerstvost dresingu nebo majolky.
@Dvorka zapomněla jsem pochválit chlupatou ochranku, je kouzelný tvůj kocúrik, moc mu to sluší!
evanaaa
@haji , vďaka za radu, ak budem robiť svojim "klasickým" spôsobom, niečo odoberiem a vyskúšam po novom, lebo neviem ako bude reagovať na novú chuť môj môj manžel. A nie je na zahodenie ani rada, aby som si všetko nezaliala majonézou naraz, ale postupne.
1x haji
drahyjon
@Kukulienka71 (23.11.2016 17:23)
Milá Kukulienka, môžeš mi prosím poslať Tvoj vyššie spomínaný recept na teľacie rezne? Na Vareche sa mi nedá nájsť, dokonca mi napísalo, že Kukulienka na vareche nie je... Ďakujem, pozdravujem, jfk1945@gmail.com
redakcia
@Drahyjon (25.11.2016 14:51)

Zrejme ste do vyhľadávania na Varecha.sk napísali len Kukulienka a nie Kukulienka71 (aký je je správny nick), preto Vám ju nevyhľadalo. Takisto spomínaný recept, ktorý hľadáte má jeho autorka na Varecha.sk pod názvom Viedenský rezeň (a nie teľací - preto ste ho na Vareche hľadali márne). Tu nájdete recept, ktorý ste hľadali:
 varecha.pravda.sk/recepty/viedensky-rezen-fotorecept/6364...