Ježkovci

renka73 - fotkarenka73, 8. decembra 2012
Ježkovci
Foto: renka73
50 ks
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
1OO g
1 ks
250 g alebo maslo
1 ks
Na dokončenie:
Čokládová poleva:
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto a dáme do chladu na hodinku.Potom z cesta spravíme kuľky veľké ako orech,zapracujeme mandlu,vytvarujeme ježky a položíme na plech s papierom na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre.

  2. 2

    Po upečení necháme vychladnúť.Pripravíme si nad parou čokoládovú polevu a namáčame ježky,ktoré hneď obalíme v kokose.Takto pripravené namaľujeme očká a noštek :)

    Ježkovci - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubata
@Ren ííí - veď ja nestačím ukladať do KK! Rozkošné, jednoduché a krásne!
Ukladám, vďaka za pekné foto, popis a receptík ....... @redakcia nepraskne mi virtuálna kuchárska kniha vo švíkoch kým budú Vianoce?
vavan
jééé tí sú zlatučkýýýýý
ela77
@Renka73 , pri akej teplote si ich piekla? Nemusím dúfam písať že ich chcem vyskúšať, moja otázka hovorí aj za to. Sú zlatí.
renka73
:)))) jé dievčatá teší ma,že sa vám moje recepty páčia.Sú to odskúšané všetky a robím ich každé vianoce.Vždy ich musím piecť okolo 25 druhov lebo ja mám doma papkáčov a ešte sa im máli :)))Ďakujem za milučké komentáre.Teplotu a čas som doplnila :)
ericka
Ježkovia sú zlatučkí , určite ich vyskúšam už tieto Vianoce !
helca103
najprv som si myslela,že je to mak ale teraz ako som si prečítala viem, že som sa mýlila :-)
Sú nádherné, milučké a zaslúžiš si veľkú jednotku za ne. Určite sú aj chutné keď je v nich aj mandľa.Mám chuť ich na sviatky urobiť a potešiť rodinu niečím novým.
fialka49
Naozaj sú milení a dodávajú "šmrnc" každej tácke so zákuskami. Dcéra ich robieva už dlhú dobu, recept získala od nemeckej priateľky.
danda3
Ja tiež robievam ježkov, mám iný recept, ale aj Tvoj sa mi veľmi páči, lebo je tam kokos, veru vždy majú úspech, robila som ich aj na svadbu, prvé sa vychytali.♥
hubarka35
idem sa tu zbláznit z tvojich receptov...aj ježkov budem robit-páčia sami...už musíš mat napečené a porobené hory koláčikov
hannah22
tak tie sú ozaj pekné, urobím ich na ozdobu stola ,tvoje receptíky sú super a potešia aj oči, ďakujem......ukladám...... :))
renka73
:)))ďakujém @danda3 ,tvoj recept už mám uložený a o rok prídu na rad tvoji ježkovia :)) @hubarka35 ,tvoje komentár e sú milé vždy sa rozosmejem dakujem:)) mám napečené 13 druhov ale ešte budem piecť vraj je to málo pre mojich papkáčov :)
orchidea
aj títo tvoji ježkovia sú ako skutoční...milučké...
mataliptak
už ich mám napečených a sú krásny a chutný ... :-) dakujem za receptík ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia