Ježia rodinka pre deti

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 1. mája 2015
Ježia rodinka pre deti
Foto: droetker

Komerčný recept

12 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
1/2 ČL zarovnaná
1 PL zarovnaná
80 g
1 bal.
1
120 g zmäknuté (alebo margarín)
Na náplň:
1 bal.
20 ks celé opražené
Na ozdobenie:
50 g (hranolčeky)
Ešte potrebujeme:
 na pečenie
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.

  2. 2

    Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 12 minút

  4. 4

    Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

  5. 5

    Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Chutnučké ježíky, nielen na pohľad ale iste aj na chuť....a páči sa mi, že tu je vanilkový, a nie vanilínový cukor. Páčili by sa a chutili nielen deťom, ale aj dospelým ( aj mne).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia