Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Manžel mi zohnal krásneho jesetera, @mijaita inšpirovala fantastickým maslom a tak
vznikol tento lahodný rybársky obedík. Mäso z jesetera je jemné, ale pevné. Ozajstná
lahôdka.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Maslo som si pripravila deň vopred podľa receptu od @mijaita a mierne som ho osolila morskou soľou. Je dokonalé (nevieme sa ho dojesť).
- Vypitvaného, umytého a osušeného jesetera naporcujeme na podkovičky asi 1,5 cm hrubé. Stredovú kosť som vybrala, no potom sa vám bude podkovička pri pečení rozchádzať. Poriadne osolíme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.
- Na panvici rozpálime medvedie maslo :-) s PL olivového oleja a podkovičky opečieme z oboch strán do chrumkava.
- Ešte pred pečením podkovičiek si pripravíme zemiaky. Pokrájame ich na tenučké plátky (2 mm) a dáme na pekáč spolu s medvedím maslom a kvapkou olivového oleja. Osolíme morskou soľou a pridáme korenie (alebo bylinky, ktoré máte najradšej). Pekáč so zemiakmi dáme na pár minút pod gril. Po 5 minútach pečenia pridáme cherry paradajky.
- Podávame s citrónovou šťavou a kolieskom masla. Dobrú chuť.