Jesenný jablkový koláč

donnchaa - bez fotkydonnchaa, 8. októbra 2011
Jesenný jablkový koláč
Foto: donnchaa

Jablkový koláč som našla v kuchárskej knihe. Je vynikajúci a jeho vôňa vám nádherne prevonia celý dom. Robím ho pravidelne na jeseň, pretože vyčaruje Zobraziť celý popisJablkový koláč som našla v kuchárskej knihe. Je vynikajúci a jeho vôňa vám nádherne prevonia celý dom. Robím ho pravidelne na jeseň, pretože vyčaruje príjemnú jesennú atmosféru. Táto dávka je na obyčajný plech.

50 minút
príprava
35 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

375 g
190 g
30 g
1 ks
6 - 8 PL vlažná
štipka
3 PL nasekané (vlašské alebo lieskové)
1 kg
1 ks
2.5 PL (v griotke)
1 KL
Posýpka:
200 g
1 KL
1 balíček
1 balíček
225 g
150 g




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, zmäknutého palmarínu, práškového cukru, vajíčka, vody, citrónovej kôry a štipky soli si pripravíme cesto. Cesto sa snažíme vymiešať rýchlo, aby sme ho zbytočne nezohrievali. Vyvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom, ktorý sme vymastili a posypalii hrubou múkou.

  2. 2

    Cesto posypeme nasekanými orechmi.

  3. 3

    Jablká ošúpeme, pokrájame na plátky a husto nimi obložíme koláč. Pokvapkáme šťavou z citróna.

  4. 4

    Koláč posypeme hrozienkami, škoricou a kryštálovým cukrom. Podľa toho, ako kyslé alebo sladké sú jablká, dáme množstvo cukru.

  5. 5

    Maslo, cukor, škoricu, vanilku a múku rukami rozmrvíme. Hotovou posýpkou posypeme jablká.

  6. 6

    Koláč pečieme na 180 - 200 °C asi 35 min.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia