Jesenné smoothie

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 23. októbra 2014

Jesenné plody sú plné hodnotných látok, prečo ich nevyužiť takto, vo forme chutného nápoja:-)

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Ostala mi hrsť listovej zeleniny rôzneho druhu aj s kúskami nastrúhanej mrkvi, pridala som umytú a jadrovníka zbavenú hrušku a skoro celý strapec sladkého hrozna. Keďže hruška aj hrozno sú dostatočne šťavnaté, tekutinu som nepridala žiadnu, celé som zmixovala a ihneď aj vypila. Môže sa ísť na prechádzku, či do záhradky porobiť, čo treba, energia zo smoothie bude určite stačiť. Prajem krásny, farebný deň!

    Jesenné smoothie - obrázok 1

Diskusia k receptu

katka78
Smoothies mám rada, úplne najradšej kombinácie jabĺčok, mrkvy, cvikle a zeleru (s pár kvapkami olivového oleja). S hroznom som ešte neskúšala, lebo ho vždy zjem :-) ale však okoštovala by som, prečo nie, máš tam samé dobré veci. Čo mi na smoothies trošku vadí je, že neviem čo s čím kombinovať, aby sa látky obsiahnuté v jednotlivých surovinách dopĺňali, podporovali, nie naopak. Nemám okolo toho naštudované, ani teraz na to nemám čas, preto radšej veľmi nekombinujem. Maximálne pridám štipku čili, alebo škorice. Nepoznáš @kuku , alebo varecháči nejakú dobrú stránku, kde je vysvetlené aké kombinácie ovocia a zeleniny sú vhodné a aké nie, prípadne prečo?
katka78
Napríklad takáto tabuľka je fajn, len pre mňa aj viac info by to chcelo :-)


kukulienka71
@katka78 , držím sa rád od @livinka , 16.marca mi písala v komente k inému smoothie, citujem:" čo sa týka kombinovania zeleniny a ovocia v smoothies, zelené listy a mrkva sa môžu kombinovať s akýmkoľvek ovocím (čo o ostatnej zelenine neplatí), melóny by sa nemali kombinovať so žiadnym iným ovocím, a mali by sa dodržiavať kombinácie sladkých druhov ovocia so sladkými a kyslých s kyslými :) takže myslím, že kombinácia v tomto recepte je na jedničku :) a ešte hľadám článok, kde sa to vysvetľuje podrobnejšie, len čo ho nájdem, pridám:-)
radost
..a jadierka z hrozna..??
boli..neboli..?? ostali..??rozmixovali sa..??
hádam nie som hrozná..
ovocné tieto nápoje mám rada..
:-)
cesminaz
Pohar plny energie ;-) ..vypijem a mozem ist hrabat listy ;-)))
havino
aj ja takéto vypijem a rada a pôjdem vysávať teda, aby ste nepovedali. Tiež ešte neovládam, čo s čím, nech to padne na najväčší úžitok, ale radšej menej kombinujem, ako veľa.
kukulienka71
Jadierka sa niektoré pomixovali, niektoré nožom ušli:-) ak niekomu vadia, môže si jadierka dopredu povyberať;-) Ďakujem za solidaritu, s vami sa robia aj domáce práce ľahšie:-)
1x radost
katka78
@kukulienka , ďakujem pekne za info, určite sa mi zíde. Len si to musím zapamätať, alebo ešte lepšie, zapísať ;-)
rulik
len by som doplnil @kukulienka71 tak ako mrkva môže s akýmkoľvek ovocí, tak jablko môže s akoukoľvek zeleninou a ešte ja dávam všade citrón, ten paradoxne neprekysľuje ale vytvára alkalické prostredie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia