Tvarohový zákusok

Jemný tvarohový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduchý a rýchly krémový tvarohový koláčik na každú príležitosť :-) Inšpiráciu som mala z internetu. Odporúčam, je fantastický!!!

45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si pripravíme jemné polomäkké cesto. Je to celkom obyčajné cesto na pité :-) Hotové som nechala 15 minút postáť.
  2. Zatiaľ si pripravíme všetko potrebné na plnku a aj na sladký sneh.
  3. Po chvíľke státia si cesto vyvaľkáme na veľkosť, ktorá je väčšia než plech, lebo cesto musí byť aj po bokoch. Cesto preložíme na plech s papierom. Namiesto vaľkania si to môžme kľudne aj zjednodušiť a jednoducho ho naťapkáme po kúskoch na plech :-) Cesto popicháme vidličkou. Môj plech má veľkosť 35 x 37 cm.
  4. Na plnku si najprv celkom do penista vyšlaháme 4 žĺtky a 2 vajcia s cukrom. Potom stále striedavo pridávame po troške ostatné prísady a poriadne stále vymixujeme. Dostaneme na prvý pohľad dosť "veľa" plnky, ale netreba sa obávať :-)
  5. Plnku vylejeme na cesto a plech vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C na 30 minút. Po 30 minútach koláč vyberieme a rýchlo na vrch natrieme vyšľahanú penu. Plech vložíme naspäť do rúry ešte na 10 minút, aby sa nám s tou penou dopiekol. Po upečení necháme celkom vychladnúť :-)
  6. Koláčik nielen krásne vyzerá, ale je aj výborný :-) Jemná tvarohová plnka a sladký sneh na pité ceste je naozaj fajnotka :-)
  7. Nielen doma pre rodinku, ale aj pre návštevu, alebo na oslavu je ako stvorený :-) Dobrú chuť.
  8. Sladkú penu, ktorú sme natreli na vrch, sme si vyšľahali z tých štyroch bielkov a cukru.