Jemný krém zo zelenej špargle

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
200 ml
1 PL
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0,5 l mierne osolenej vody a varíme 20 minút.

  2. 2

    Scedíme a vývar zo špargle odložíme. Špargľu nakrájame na malé polienka a v špargľovom vývare ešte povaríme 8 až 10 minút, potom ju rozmixujeme.

  3. 3

    Do polievky pridáme mlieko a necháme zovrieť. Polievku zahustíme svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z masla a hladkej múky.

  4. 4

    Vmiešame smotanu a prevaríme. Osolíme, okoreníme, osladíme a ochutíme muškátovým orieškom.

  5. 5

    Rožky nakrájame na menšie kocky a nasucho opečieme v rozohriatej rúre. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme pažítkou a pridáme kocky z rožkov.

Diskusia k receptu