Jemný kivi zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

6 ks
300 g
150 ml
150 ml
300 g
1,5 ks
2 ks
2 ks
3 ks
6 PL
4 ks
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda.

  2. 2

    Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto.

  3. 3

    Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Želatínová poleva: v 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme ho variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  5. 5

    Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia