Jemnučké mäsko

jahoda16 - fotkajahoda16, 2. decembra 2012
Jemnučké mäsko
Foto: jahoda16

Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
Marináda:
100 ml
2 PL
2 strúčiky
50 ml
2 vetvičky
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na plátky, vyklepeme.

    Jemnučké mäsko - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín si pripravíme marinádu.

    Jemnučké mäsko - obrázok 2
  3. 3

    Necháme v nej mäsko odležať na noc v chladničke.

    Jemnučké mäsko - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň mäsko uložíme na pekáč aj s celou marinádou, ja som pridala ešte vetvičky rozmarínu. Dáme piecť pod alobalom do vopred vyhriatej rúry na 200 °C asi tak na 50 minút, potom mäsko odkryjeme a pečieme asi tak 25 minút - záleží od rúry. Mäsko musí byť makučké :)

    Jemnučké mäsko - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha sú vhodné zemiačky, pre lepšiu chuť môžte posypať postrúhaným syrom. Chutilo tak, že som zabudla odfotiť :D

    Jemnučké mäsko - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
marinovane aj ja rada robim, vyzera vyborne, len skus dat miesto kecupu pretlak, nie su v nom vselijake pridavne somariny
helca103
rada marinujem mäsko a robím podobné,len bez rozmarínu.Čerstvý nemám ale sušený áno takže pre každý prípad ukladám :-)
dajanca
aj mne chutí marinované mäsko, tak ukladám... :-)
bubrienka1
Dnešný obed (s týmto receptom ) velice chutil, ja som k tomu urobila zemiaky varené v šupke a opečené na masti s rozmarínom nasekaným na drobno. (keďže ja "neplánujem dlhodobo dopredu varenie " - o 10.30hod som recept našla a o 13.30hod. podávala na nedeľný stôl)
....delikatesa....
janka515
asi to urobim ale z krkovicky a urcite bez rozmarinu , receptik ulozeny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia