Kačacie prsia
Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Autor receptu: redakcia
Dobrý obed
a večera sú oslavou
spoločne stráveného
času. O to viac, ak si
nimi uctíme sviatočnú
príležitosť. Nech vtedy
stôl zdobia elegantné
doplnky, prím však hrá
jedlo, pripravované
s láskou, vášňou
a fantáziou.
4 porcie |
20 minút príprava |
6-7 minút na 180 °C |
Postup
- Na koži kačacích pŕs narežeme mriežku, opražíme ich
na olivovom oleji a masle tak, aby koža zostala chrumkavá.
Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry zohriatej
na 180 °C asi 6 – 7 minút tak, aby prsia zostali vnútri
ružové.
- Jablká uvaríme vo vode spolu so škoricou, s badiánom
a medom domäkka, scedíme, vyberieme koreniny a rozmixujeme
na hladké pyré.
- Červenú cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky, do
hrnca dáme med, balzamikový ocot, soľ, korenie, povaríme,
vložíme cibuľu a varíme domäkka.
- Z červenej repy pripravíme čerstvú šťavu, ktorú ochutíme
troškou balzamika, medu a soli, pridáme lecitín,
povaríme a potom mixujeme do peny.