Jemné strojčekové pečivo (fotorecept)

Jemné strojčekové pečivo (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 12. novembra 2011 19:50Ďalšie jeho recepty

Toto pečivo mi chuťou pripomína voľakedajšie "Máčané sušienky v čokoláde". Boli to také menšie štvorčeky, neviem, či sa ešte predávajú. Recept mám z knihy "Varíme aj bez skúseností". Pečiem ho na Vianoce a na Veľkú noc s menšou úpravou.

Suroviny

60
minút
príprava
6-8
minút
na 125-150 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetko spolu zmiesime na hladké cesto a odložíme na 2-3hod. do chladničky.
Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku. Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 125°-150° C.
Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 2

3

Vychladnuté zlepujeme džemom a oba konce máčame v čokoláde. (kto nechce, nemusí ich zlepovať džemom, stačí ich len máčať v čokoláde).
Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • xanadu1955, 17. decembra 2010 o 09:01
    @Mariaklara. recept vyzerá výborne ale chcela by som sa opýtať, či namiesto Palmarínu môže byť maslo, nerobím s Herou, Palmarínom ani inými tukmi lebo deti mi to nechcú nechutí im to, ďakujem, príjemné sviatky


  • marienka44, 17. decembra 2010 o 10:23
    Uz ich mam ako tycinky upecene a zlepene, recept trochu odlisný. Ma to rád moj vnuk.


  • carna, 17. decembra 2010 o 13:45
    musim sa opitať to tam ide 250g palmarin a ešte 125g masla ake pitam sa lebo sa my pači recept ,,,ahojte


  • codumda, 17. decembra 2010 o 17:21
    bod 2 - pecieme na pomastenom plechu 6-8 min
    a potom celkom dolu za dobou pripravy pecieme 45 min ???!!!
    teplota aj hore aj dolu rovnaka
    Tak ako je to vlastne spravne?


  • evanaaa, 17. decembra 2010 o 20:44
    Iste to prvé, veď za 45 min. by boli spálené, a ten margarín a maslo aj mňa zaujíma - dáva sa oboje naraz ?


  • mariaklara, 18. decembra 2010 o 20:31
    xanadu1955, s čistým maslom som ich nerobila, skús urobiť len polovičnú dávku, ak sa podaria, daj vedieť. Z celej mojej uvedenej dávky som mala 4 vyšuchovacie plechy, na 1 plech sa zmestilo 6x9 tyčiniek a dlhé boli asi 5,5cm, po upečení mali asi 6cm. Poradím vám dievčatá, skúste piecť na fólii na pečenie, je to myslím lepšie ako na papieri. V noci som ich na nej piekla, je to úžasná vecička, nemusela som umývať mastné plechy, len som fóliu utrela vlhkou hubkou. Teraz majú tú fóliu v Lidli. Stojí len 2.49 eur.(dá sa 300x použiť). Ospravedlňujem sa, tá doba pečenia 1 plechu je 6-8 min. carna, to maslo tam ide normálne, žiadna náhrada masla. evanaaa, áno, oboje sa dávajú naraz. Zajtra sa pokúsim pridať foto.


  • viedra, 18. decembra 2010 o 22:42
    prave som ich dopiekla ale namiesto zlateho klasu davam kokosovu mučku


  • evanaaa, 21. decembra 2010 o 17:35
    Mariaklara, je to podobné ako tie koláčiky z krehkého cesta, ktoré predávajú ( aj v Lídli ), zlepované lekvárom, máčané v čokoláde, len sú trochu sypké - krehké. Nie sú to tie, čo spomínaš?


  • mamulienka, 26. decembra 2010 o 21:46
    poznam,velmi chutne su


  • jarunka, 27. decembra 2010 o 02:08
    Moja maminka robievala tieto kolaciky. Su dobre.


  • sneica, 13. novembra 2011 o 07:35
    paci sa mi recept,paci sa mi fotopostup lebo je v nom to co som ja potrebovala vidiet,takze dakujem...pecivko je nadherne za recept som vdacna...


  • diabambulka, 13. novembra 2011 o 08:43
    máš ich ako maľované, krásne. Doma u mojej mamy sme tiež voľakedy robievali strojčekové pečivko vždy na Vianoce a namlo chybu :-)))


  • anaska, 13. novembra 2011 o 09:05
    @Mariaklara , naozaj pekná práca. Na tie, ktoré sú v strede, si použila iný druh čokolády? Sú lesklejšie, prezraď svoju "vychytávku" @viedra , toto pečivo som jedla s kokosom, bez zlatého klasu i s ním. Kokos dá výraznejšiu chuť ale so zl. klasom sú jemnejšie.


  • ancicka, 13. novembra 2011 o 09:08
    Parádne tyčinky.Poznám tento rcp.Môžem iba odporučať.Sú výborné jemné,ked trocha postoja.


  • pivonka, 13. novembra 2011 o 09:36
    Máš ich krásne, ako jeden. A to už vážne pečiete na Vianoce? Ufff!


  • tinca, 13. novembra 2011 o 10:17
    sú veľmi pekné,typické vianočné pečivko :)


  • astheart, 13. novembra 2011 o 10:21
    Dělám podobné. Ani nevím podle jakého receptu. Vždycky najdu nějaký recept na křehké těsto se škrobem (udělá to samé jako zlatý klas) v kuchařské knize. Spojuji jahodovou nebo meruňkovou marmeládou a máčím do poloviny v čokoládě. Moje sestra říká, že lepší nejedla - hahaha, pokaždé je ten recept na těsto jiný. Tenhle si uložím a budu je dělat takhle.


  • vierik, 13. novembra 2011 o 10:34
    Klasika nikdy nesklame,máš ich krásne ako jeden.


  • elisticka, 13. novembra 2011 o 12:02
    tieto strojcekove musim robit kazde vianoce...syn sa ich nevie dojest.-))mma trochu iny recept ale ukladam si aj tento vyzeraju super...


  • tatranka, 13. novembra 2011 o 13:40
    Takže Vianoce u vás už môžu prísť.Je to vďačné pečivo.Vydrží dlho a stále je chutné.Máš ich veľmi pekné.


  • danculka, 13. novembra 2011 o 14:05
    Ako z automatu ,jedna ako druhá,super...


  • aroooo, 13. novembra 2011 o 18:01
    Krásne a určite chutné, mám podobný recept bez zl. klasu s kakaom a trochou kokosu, dnes mi doniesla ochutnať suseda, piekla to podľa môjho receptu, sú tmavé a chuťou pripomínajú niekdajšie esíčka, niekedy to sem pridám


  • valeri, 13. novembra 2011 o 18:38
    Darmo klasika je klasika, stále chutné a obľúbené keksíky aj u nás.


  • esi, 13. novembra 2011 o 18:59
    pekná práca, o tej čokoláde ani nehovorím. Krásna lesklá, to sa mne nemôže stať. Asi sú ešte mokré.


  • marianne69, 13. novembra 2011 o 19:07
    Klarka ako by ich jedna mater mala:-)krasne,ja strojcekove nepeciem,tento rok skusim prvy krat podla Teba.


  • sladkacokolada, 13. novembra 2011 o 19:07
    pekný recept, len mi nejde do hlavy, prečo sú tu komentáre z minulého roka...


  • mojack, 13. novembra 2011 o 19:24
    Tento recept bol už raz vloženy /prva diskusia 17. decembra 2010 / prečo je tu znova?


  • alexdidi, 14. novembra 2011 o 07:31
    Koláčiky sú krásne,ale aj mňa by zaujímali tie minuloročné komentáre...žeby teraz bol vložený fotopostup?


  • anajka, 14. novembra 2011 o 18:43
    Je to jedno, ja sa teším že je to tu lebo to čítam prvýkrát. Ďakujem za receptík - ukladám.


  • medovnicek, 14. novembra 2011 o 20:47
    podobné zvyknem robiť aj ja a mám ich veľmi rada, inak máš tie tyčinky jednu ako druhú ako keby si ich pravítkom merala


  • anajka, 14. novembra 2011 o 20:53
    Náhodička, Ty si z mesta Vráble a ja som bola za sloboda Vrábelová. Pozerala som Tvoje recepty a sú všetky tvrdo použiteľné!!!!!!!!!!!


  • mariaklara, 14. novembra 2011 o 20:54
    Ja sa Vám všetkým veľmi, veľmi ospravedlňujem, že som tento recept dala ako nový. On tu už bol vložený mnou vlani, ako píše @mojack , ja som si totiž porovnávala recept, ktorý dávala asi v piatok niektorá varecháčka a stalo sa to, čo som nechcela, naskočil, ako čakajúci na zverejnenie. Tak Vás prosím o prepáčenie. A všetkým, ktorí mi poslali komentár ďakujem, mnohým som pripomenula tento recept a hlavne, že Vianoce sú pred dverami.


  • ata8888, 14. novembra 2011 o 21:22
    Klari este ,ze si sa zmylila ja sa tesim tomuto pecivu ukladam a na Vianoce urcite peciem od teba receptiky nam chutia...ozaj a gratulujem ku dalsiemu vnucatku...cmuk


  • mariaklara, 14. novembra 2011 o 22:02
    @ata8888 , ďakujem.


  • matased, 15. novembra 2011 o 17:00
    pekné rovnomerné tvary a vďačné pečivko. Ukladám


  • soniatko, 16. novembra 2011 o 05:54
    kraaaasa mnam hned sa mi slinky zbiehaju :o)KK


  • babkamt, 18. novembra 2011 o 12:20
    Strojčekové pečivo u nás na vianoce nemôže chýbať.Mám trochu iný recept.Tvoj ukladám do kk.


  • vavan, 18. novembra 2011 o 16:09
    nádherné sušienky


  • mariaklara, 22. novembra 2011 o 20:50
    @matased , @soniatko , @babkamt , @vavan , @anajka , @medovnicek , ďakujem Vám.


  • annaemilia, 9. decembra 2011 o 21:36
    Ďakujem za perfektný zákusok, je z neho veľa kúskov a je výborný aj pekný na vzhľad. Som veľmi spokojná. Prajem ti veľa nápadov na ďaľšie recepty.


  • mariaklara, 10. decembra 2011 o 09:15
    @annaemilia , vitaj na vareche, konečne si medzi nami. Uvidíš, že neobanuješ. Ako vidím, potom to dopadlo dobre, vieš o čom hovorím.


  • sllniecko007, 10. decembra 2011 o 11:18
    Dobry den, vyskusala som Vas recept a kolaciky su velmi dobre :-) vyskusala som vsak aj inu cariantu, ktoru som si urobila podla seba. Urobila som si dve polovicne davky, do jedne som dala namiesto 100g zlateho klasu iba 40g a 60g som dala pomlete vlazske orechy a do druhej som pridala trosku mandloveho likeru a madlovej esencie, oboje su velmi jemne a chutne :-) nebojte sa exerimentovat :-)


  • betuska131g, 18. decembra 2011 o 13:51
    Vyzerá to super. Práve sa chystám piecť. Zaujíma ma tá čokoládová poleva, je nádherne lesklá. Akú si použila? Poraď.


  • mariaklara, 22. decembra 2011 o 20:10
    @betuska , používam lídl-ovú čokoládu 200g, obsahuje 52% kakaa, no a na 100g čokolády pridám ceru asi ako veľký vlašský orech a tiež toľko isto bravčovú masť. Ak sa ti bude zdať bledá, pridaj kakao, ale nie do teplej polevy, aby sa z kakaa neurobili hrudky. Samozrejme, že to robím na pare. A môžeš použiť aj figarovú čokoládu, len nech je dobre tmavá, to je jedno. Držím palce, nech sa ti podarí.


  • mariaklara, 22. decembra 2011 o 20:12
    @sllnie čko, som rada, že sa ti môj recept páčil.


  • jozka2, 30. mája 2012 o 18:29
    no,vyzeraju nadherne milujem vianocne pecivo a peciem niekedy aj 20 druhov samozrejme potom porozdavam ako vianocnu pozornost znamym,nieco zabalim do krabic a vydrzia aj 2 mesiace,ale musia byt uzavrete.


  • cathushka, 20. novembra 2012 o 17:53
    ako sa Vam podarilo mat ich rovnakej dlzky? mam zamiesene a o hodku a pol idem piect. neviem ci si stihnete precitat moju otazku, ale tak chutne budu aj tak, len nebudu ako jeden.


  • mariaklara, 21. novembra 2012 o 10:42
    @cashushka , mrzí ma, že som neodpovedala včera, ale bola som na porade a vrátila som sa neskoro večer, už som nemala chuť otvárať net, verím aj napriek tomu, že sa ti podarili. Ja to mám už asi " v oku ", ale ak sú niektoré krátke, znovu ich dám do mlynčeka, dĺžku si určuješ sama. No a dnes sú už určite upečené, ako sa ti páčia?


  • mariaklara, 21. novembra 2012 o 10:44
    Ešte som zabudla pripomenúť, že tesne pod mlynček si položím doštičku ( lopárik ), aby som to mohla odkrojiť.


  • cathushka, 21. novembra 2012 o 19:26
    nevadi,, nakoniec som to riesila inym sposobom, ale zaujima ma este, ci sa pekne odlepuju od plechu ak je ponatierany. mne totiz neostava nic ine iba pouzivat tu pistol na keksy, tu tycinkovu formicku. dnes som ich skusala z mensej davky a boli uuuzasneee. nie take pekne ako tieto, ale chutovo uzasne.


  • mariaklara, 22. novembra 2012 o 10:46
    @cathushka , ja ich pečiem na tej čiernej fólii, kúpila som ju v Lidl-i, nepotieram plech, som s ňou veľmi spokojná. To je tvoj link na facebbooku? Som rada, že ti chutili, možno som to už spomínala v diskusii vyššie, že mne pripomínajú také maslové, štvorcové sušienky, odspodu máčané v čokoláde, čiže, polomáčané. Myslím, že ich ešte dostať kúpiť.


  • cathushka, 22. novembra 2012 o 10:53
    ano to je moj link, neprispievam na varechu velmi, ale chodim sa sem rada inspirovat a vzdy uvadzam zdroje receptov - nepaci sa mi take to chvalenie sa cudzim perim.
    ano je ich dostat, ale tie kupovane sa mi zdaju suche. toto je proste super.


  • hralka, 8. decembra 2012 o 20:23
    mám rôzne recepty na toto pečivko,ale tento si ukladám,lebo zajtra sa chystám piecť a aj priateľke a veruže by som ju mohla prekvapiť a potešiť aj týmito,dúfam,že sa podaria,lebo ich berie do Írska,tak aby hanba nebola,lebo zákon schválnosti práve vtedy perfektne funguje


  • mariaklara, 9. decembra 2012 o 16:30
    Mne sa zatiaľ vždy podarili, dúfam, že tentokrát zákon schválnosti nebude fungovať, @hralka , držím ti päste, daj vedieť, ako si dopadla.


  • eva53, 13. decembra 2012 o 08:48
    vyskúšal niekto pretláčací lis na pečivo? Krásne, volajú po ochutnaní.


  • mariaklara, 13. decembra 2012 o 21:40
    @eva53 , neviem, či by to šlo, určite by si sa nadrela, radšej by som si zohnala tú hlavicu, alebo ako sa to odborne volá.


  • sneica, 22. decembra 2012 o 10:13
    tak som si receptik aj tento rok otvorila a idem piect...ked som si nasla pred rokom tento receptik na Vareche tak som si hned sla kupit tu formicku na masovy mlyncek...super...@mariaklara dakujem :)


  • mariaklara, 23. decembra 2012 o 13:43
    @sneica , som rada, že sa ti páčia, želám ti krásne Vianoce.....


  • kukulienka71, 19. decembra 2013 o 16:23
    mariaklara,Ty si chirurgička v civile? :-)máš neskutočne presnú a šikovnú ruku/ruky.Aj zdobenie medovníčkov máš nádherné aj tieto keksíky krásne rovnaké,žasnem:-O.Podobný recept má mama,ale musela som Ťa pochváliť!5*


  • mariaklara, 19. decembra 2013 o 20:31
    @kukulienka , ďakujem Ti, takto ma ešte nikto nepochválil, vážim si to...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist