Čokoládový zákusok

Jemné hnedé rezy s piškótami

Autor receptu: ancicka

Rezy sú tak fantastický jemné a chutné, že po ochutnaní si ich obľúbite.

36
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si 2 pláty, každý zo 4 vajec. Vyšľaháme si bielky, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Keď je sneh dobre vyšľahaný, tak pridáme žĺtky a zašľaháme. Potom pridáme puding s kypriacim práškom a zľahka premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  2. Plnku si uvaríme z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru. Potom za občasného miešania necháme puding vychladiť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme.
  3. Pripravíme si kávu, pridáme rum a v nej jemne máčame piškóty. Na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.
  4. Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte ozdobíme tmavou cik-cak. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.
  5. Biela čokoládová poleva: Necháme zovrieť smotanu, stiahneme z plameňa a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí.