Čokoládový zákusok
Jemné hnedé rezy s piškótami
Autor receptu: ancicka
Rezy sú tak fantastický jemné a chutné, že po ochutnaní si ich obľúbite.
36 porcií |
60 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Upečieme si 2 pláty, každý zo 4 vajec.
Vyšľaháme si bielky, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Keď je sneh dobre vyšľahaný, tak pridáme žĺtky a zašľaháme. Potom pridáme puding s kypriacim práškom a zľahka premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- Plnku si uvaríme z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru. Potom za občasného miešania necháme puding vychladiť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme.
- Pripravíme si kávu, pridáme rum a v nej jemne máčame piškóty. Na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.
- Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte ozdobíme tmavou cik-cak. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.
- Biela čokoládová poleva: Necháme zovrieť smotanu, stiahneme z plameňa a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí.