Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Jemná zeleninová polievka so skrytým petržlenom

janikbj - fotkajanikbj, 2. augusta 2017
Jemná zeleninová polievka so skrytým petržlenom
Foto: janikbj

Petržlen je u nás doma dosť neobľúbený, tak ho do polievok dávam vyvariť vcelku a potom vyhodím - škoda, ja viem. Tak tu je Zobraziť celý popisPetržlen je u nás doma dosť neobľúbený, tak ho do polievok dávam vyvariť vcelku a potom vyhodím - škoda, ja viem. Tak tu je jedna z možností, ako ho dostať do stravníkov, polievka chutila, nikto nehádal, čo robí tú lahodnú sladkastú chuť ;)

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (koreň)
2 ks
5 ks
 (alebo voda)
1 dl
2 PL




Postup

  1. 1

    Na masle si orestujeme mrkvu nakrájanú na kolieska, zemiaky nakrájané na malé kocky a petržlen vcelku alebo nakrájaný na veľké kusy (aby sme ho pri mixovaní ľahšie vylovili). Kto chce, môže do základu pridať aj cibuľu a cesnak, ja som ho tu nedávala. Pridáme asi 2 PL jemných ovsenných vločiek a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou (u nás doma sa nepoužívajú bujóny, takže ako vývar používam vodu, ktorú si odložím z varenia zemiakov (keď varím ako prílohu)). Keď treba, osolíme a varíme, kým nie je zelenina mäkká.

  2. 2

    Vylovíme kúsky petržlenu a časť zemiakov a mrkvy a rozmixujeme najemno. Vrátime do polievky, prilejeme asi 1 dl plnotučného mlieka (alebo smotany na varenie) a necháme spolu ešte povariť. Polievka je jednoduchá, lahodná a v tých teplách chutí aj vlažná.

Diskusia k receptu

kukulienka71
skvelá polievočka, robievam podobne. Skús niekedy pridať tymián a biele korenie, ozvláštnia chuť.
janikbj
@Kukulienka71 , ďakujem. tiež rada používam bylinky, ale momentálne kojím mesačnú princeznú a nechce sa mi stále sledovať, čo môžem a čo nie, tak varím trochu jednoduchšie. aspoň tak zo začiatku ;)
ale určite neskôr skúsim, biele korenie nepoužívam vôbec, čas vyskúšať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia