Jemná smotanovo-pórová polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. októbra 2011

Výborná polievočka, ktorú dnes varil u nás tatinko a všetci sme si veľmi pochutili :-) Aj pri tomto recepte platí, že v jednoduchosti je krása...

5-6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks (menší)
2 PL
4-5 ks
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masle si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu spolu s pórom, pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom ( alebo vodou spolu s 1 kockou zeleninového bujónu ). Pridáme troška vegety a necháme variť 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké polievku zahustíme tak, že si popučíme približne 1/3 zemiakov v polievke. Premiešame, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

alena45
ako vždy super polievka od Teba! Ešte mám v záhrade niekoľko pórov, niečo som zamrazila, pár mám ešte v chladničke, tak možno aj dnes ukuchtím.
alena45
uvarená, lahodná, síce bez vegety a vývaru, ale aj tak super.
mariaklara
Dnes som varila hokaidovú od @dorisy , zajtra môžem túto, ale vegetu použijem bez glutamanu. Toto je rýchla polievočka, mňam.
1x martau
diabambulka
aj ja používam vegetu bez glutamanu, hlavne preto lebo varím pre malého fešáka :-) nech sa podarí a dobrú chuť, dúfam že bude chutiť :-)
zvoncek
vdaka, diabambulka, zas niečo vhodné pre nás seniorov, ukladám do kk.
3sandra3
musí byť výborná,,, to už vidím z toho, ako v tom tanieri vyzerá,,,mňam,,,voňavá a zdravá
diabambulka
Ó Ó Ó 3sandra3, akú ty máš peknú fotku :-) tak ako hovoríš jednoducho mňamková polievka, môžem odporučiť.
jerica
@diabambulka aká dobrá inšpirácia - robila som z Tvojho receptu, nevedela som akú polievku rýchlo uvariť, mali sme hovädziu len ten môj už nemal chuť jesť hovädziu, aby nemusela do mrazáku napadlo ma že tvoja by bola naj , využila som hovädzí vývar trochu som ju oklamala kurkumou a pre vôňu dala som posekanú zelerovú vňaťku , polievka ako lusk. Neostalo ani za lyžičku.
diabambulka
jerica, no gantázia ty si šikuľka hmmm a s tým hov. vývarom no mňam :-) som rada že som inšpirovala ešte aj takú skvelú kuchárku ako si ty :-)))
alena45
ja som si druhý deň do nej nastrúhala trochu Nivy - plesňového syra.
jerica
@diabambulka ďakujem za uznanie , len vekom človek nie je najchytrejší, stále je sa čo učiť a inšpirácia je to čo potrebujem,ja určite, preto som si obľubila varecha.sk a samozrejme všetkých varecháčov-ky ktorý svojimi receptami a príspevkami spestria aj u nás jedálniček:-)
lucyyyy
Ahoj, moze byt prosim Ta, do polievocky miesto smotany 33% aj smotana na varenie 12% ci radsej nie? Dakujem :-)
diabambulka
lucyyyy, jasné že môže ak nieje smotana tak ju nahraď mliekom, najlepšiu chuť to má so smotanou, ak dáš 12% máš to zlatú strednú cestu :-)))
alena45
moja obľúbená, dnes ju obmením pridaním mrazeného hrášku. A Tebe Diabambulka, držím palce !
franka1
no mnam akurat, sa dovarila, takuto ja mozem, vazne dobrucka...