Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami

Autor receptu: mariamka

Neverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar, červená šošovica, provensálske bylinky, smotana. Trošku jogurtu, citrón na dochutenie. V polievkach sú proste dvere otvorené :)

Postup

  1. V posl. dobe idú u nás zemiaky ako príloha. Preventívne vodu zlievam, a ak potrebujem polievku, uvarím takéto niečo rýchle. Takže do vody z varených zemiakov vhodíme suchú šošovicu /červená síce nemá žiadnu chuť, ale zas sa rýchlo uvarí :)/, pridáme bobkové listy, provensálske bylinky (bežne dostať tú zmes) a varíme do zmäknutia šošovice. Ak máme vývaru málo, nadstavíme vodou, zeleninovým vývarom. V závere prilejeme smotanu, už len necháme prejsť varom. Dosolíme, dokoreníme. Na tanieri ozdobíme jogurtom a zakvapneme citrónom. Dobrú chuť :)