Krémová paštrnáková polievka
Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Autor receptu: siuuu
Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty.
Tentoraz som zvolila paštrnák, ktorý som doteraz nemala
možnosť ochutnať. Inšpiráciu som našla v časopise o varení - podľa neho som robila
verziu s hruškou a orechmi. Pre mňa však bola táto
verzia málo výrazná, preto som pripravila druhú časť polievky podľa seba - na kyslo, so
sušenou šunkou, krutónmi a tymiánom.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle opekáme 2-3 minúty pokrajanú cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájaný očistený paštrnák a pokrájaný očistený zemiak, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina zaliata a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
- Na tanieri dekorujeme tenkými plátkami na masle opečenej hrušky, kúskami opečených vlašských orechov a štipkou muškátového orieška.
- Na "kyslú" verziu som do zohriatej polievky pridala ocot, prevarila som a podávala som s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, krutónmi, ktoré mám pripravené do zásoby, posypané lístočkami čerstvého tymianu.