Jemná hrachová polievka

cesminaz - fotkacesminaz, 19. marca 2016
Jemná hrachová polievka
Foto: cesminaz

Vynikajùca polievka zo suchého žltého hrachu :-) Recept pochadza zo stranky tureckeho kuchara.Ja som ho len trocha prisposobila a zjednodusila :-)

Suroviny

2 dl
1 dl
2 ks
4 - 5 strúčikov
1 PL
0,5 - 1 ČL
2 - 3 ČL
podľa potreby
0,5 - 1 l
podľa potreby
podla potreby
50 g




Postup

  1. 1

    Priprava je velmi jednoducha.. Potrebujeme 2dl hrachu,ktory si mozte namocit uz dopredu na 1-2h do vody,ale nemusite.Dalej mäsovy vyvar aspon 0,5L a ostatne dolejete vodou.Ja som dala silnejsi hovädzi vyvar 0,5L. Cibule a cesnak nakrajame na mensie kocky..

  2. 2

    V hrnci na masle s trocha olejom, zosklovatime trocha osolenu cibulu spolu s cesnakom.Potom pridame 1pl papriky a chvilocku nechame poškvrčat.Nasledne pridame hrach,chvilku nechame poškvrčat a zalejeme vyvarom.A ostatok dolejeme vodou.Ja som dala 0,5L vyvaru a este doliala 1,5L vody.Pridame sol a varime cca.10min.Potom pridame do polievky 1dl ryze a susenu mätu a podla chuti mletu rascu.Takto varime,kym nebude hrach celkom mäkky az rozvareny.Ryza ta sa dovtedy aj tak uvari.Pocas varenia mozte este doliat vodu,podla potreby.

  3. 3

    Nakoniec polievku rozmixujeme ponornym mixerom.Podla chuti este pridame mätu,alebo sol.Ryza dostatocne zahusti polievku,takze netreba žiadna muka. Polievka je velmi chutna,typicky tureckou chutou :-) Je jednoducha na pripravu a zasyti.

Diskusia k receptu

terinka55
Dobre si navarila, ochutnala by som. Aj my sme dnes mali hrachovú, ale slovenskú s domácou klobásou, 5*.
1x alda
mesiar50
Milerád by som ju ochutnal.
Šikulka si. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
monty469
Takú polievočku by som neodmietla :-) Si šikulka ukladám do k.k
mariamka
zas tu niekto machruje :)) hrachova? ved preco nie :) vsetky strukoviny idu k duhu, asi to sprevadzkujem v tlakovom, v poslednej dobe casto, ma to bavi :)
kika1212
@Cesminaz keby som zajtra nerobila kuracie stehná na kapuste, tak by bola táto polievka. Robím podobne, len mi je novinka do hrachovej ryža, musím vyskúšať a miesto mäty dávam majorán, bóže, aj teraz mám na ňu chuť:)

cesminaz
@mariamka :-) ved aj ty s nou mozes machrovat doma,ked ju uvaris ;-))) V tlakovom? ..este som neskusala,ale ked ta to tak bavi :-) Dufam,ze sa ozves po ochutnavke. @izabelka dakujem :-) @kika1212 len smelo vyskusaj,je velmi chutna :-) Aj mne bola novinka ta ryza,ale bola som milo prekvapena aj chutou,aj tym ze polievku super zahusti :-)
kukulienka71
aj zdravá aj sýta polievočka, aj pekné foto. Tvoje vyžarujú teplo domova, nič extra tam nearanžuješ a predsa sa mi veľmi páčia;-P
cesminaz
@kukulienka dakujem :-) si velmi mila.Nemam rada priliz naaranzovane fotky-recepty,vyzeraju tak "umelo" :-)) Mna oslovia tiez viac take "ludskejšie" fotky.Som rada,ze ta moje recepty oslovia :-) Pekny vecer.
ivkaa
Dnes som varila a super :-) Ďakujem.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Velmi churns polievka. Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia