Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať
za pravidelného miešania. Keď je cibuľa ružová, prilejeme ocot a necháme vydusiť. Jelítka a jaternice pozdĺžne
rozkrojíme. Spojíme vždy polovicu jelítka s polovicou jaternice a vzniknutú dvojfarebnú kombináciu zabalíme do šunky.
- Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na 4 plátky. Na každý štvorec umiestnime spojené polovice jelítka a jaternice a PL lyžicu cibuľovej hmoty. Jelítko s jaternicou do cesta zabalíme a kraje cesta k sebe prilepíme.
- Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme.
|