Jelítka a jaternice v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za pravidelného miešania. Keď je cibuľa ružová, prilejeme ocot a necháme vydusiť. Jelítka a jaternice pozdĺžne rozkrojíme. Spojíme vždy polovicu jelítka s polovicou jaternice a vzniknutú dvojfarebnú kombináciu zabalíme do šunky.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na 4 plátky. Na každý štvorec umiestnime spojené polovice jelítka a jaternice a PL lyžicu cibuľovej hmoty. Jelítko s jaternicou do cesta zabalíme a kraje cesta k sebe prilepíme.
  3. Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme.