Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

Mám rada jedla ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a toto je jedno z veľkého množstva čo pripravujem.

Postup

  1. Deň vopred si jelenie, kto nemá môže aj hovädzie, mäsko očistíme,odblaníme a nakrájame na tenké rezance. Ja krájam ešte nie úplne rozmrazené.V miske si pripravíme marinádu z oleja,chilli,sójovej omáčky,medu,kari korenia, zázvoru, pridáme mäso a dôkladne premiešame.Vo vzduchotesnej nádobe to necháme aspoň 24 hodín čím dlhšie,tým lepšie.
  2. Na druhý deň si na rozpálenej panvici mäso sprudka opečieme asi 10 minút.Môžme ešte dochutiť sójovou omáčkou.
  3. V druhej panvici si na masle pripravíme zeleninu.Všetko si pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rozpusteného masla a opekáme do polomäkka,dochutíme sójovou omáčkou.
  4. Tak,všetko sa varí ako ma.
  5. Ako prílohu si uvaríme ryžu.Ja ju varím iba zo soľou,nedávam tam nijaké príchute,aby vynikla chuť mäsa.
  6. Mäso je sladko pikantnej chute a k tomu perfektná zeleninka z ryžou,čo k tomu dodať,dobrotka.