Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

redakciaRedakcia, recept pridal: 6. októbra 2009 15:13Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho opražíme z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno, podlejeme asi 250 ml vody a dusíme 30 – 35 minút.

2

Mäkké mäso vyberieme a dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, pridáme brusnice a povaríme. Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.

3

Podávame so zemiakovými knedličkami, knedľou alebo zemiakmi.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    mipa, 16. marca 2011 o 08:47
    vyzera to fajn, ale skoro vsetky recepty so zverinou a korenovou zeleninou nakoniec vystrelia ako omacka na svieckovu na smotane


  • Vymazať

    viera1, 16. marca 2011 o 09:14
    Pridávam ešte citrón,mletú škoricu a šípkový lekvár.Skúste.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist