Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

redakciaRedakcia, recept pridal: 6. októbra 2009 15:13Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho opražíme z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno, podlejeme asi 250 ml vody a dusíme 30 – 35 minút.

2

Mäkké mäso vyberieme a dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, pridáme brusnice a povaríme. Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.

3

Podávame so zemiakovými knedličkami, knedľou alebo zemiakmi.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    mipa, 16. marca 2011 o 08:47
    vyzera to fajn, ale skoro vsetky recepty so zverinou a korenovou zeleninou nakoniec vystrelia ako omacka na svieckovu na smotane


  • Vymazať

    viera1, 16. marca 2011 o 09:14
    Pridávam ešte citrón,mletú škoricu a šípkový lekvár.Skúste.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist