Jelenie stehno pečené v rúre

Autor receptu: tetrisss

Mala som v mrazničke taky úžasný kúsok stehna a tak som trošku skúšala chute spojiť a celkom sa to podarilo.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 210 °C

Postup

  1. Mäso necháme cez noc zaliate mliekom. Vyberieme a osušíme. Pokrájame na hrubšie rezne. V múke rozmiešame korenie, vegetu, soĺ a zázvor, množstvo je na vás podľa chuti. Rezne obalíme v múke, na panvici opečieme krátko na oleji a preložíme do vhodnej nádoby na pečenie, ktorá sa dá zavrieť. Sušené huby namočíme tiež večer, ocedíme a vodu si odložíme.
  2. Cibuĺu dáme na panvicu, kde sme pražili mäso, opražíme, podlejeme vodou z hríbov a dbáme, aby sa nám podarilo panvicu očistit a príškvarky z múky aby sa nám dostali do cibule. Keď je opražená do zlata, dolejeme vodu z hríbov a nalejeme na mäso. Trúbu si vyhrejeme na 210 st a mäso do nej zakryté vložíme. Dusíme pol hodinu.
  3. Drvené paradajky zmiešame s ocedenými, pokrájanými hríbami a dolejeme trochu vodou, aby vznikla kaša, tú vylejeme do mäsa a ďalej dusíme v rúre. Hlivy si nasekáme a po ďalšej polhodine doložíme do misy. Ak treba, ešte dosolíme. Približne po hodine a pol, ak je mäso mäkké, pridáme kúsok masla a nasekanú zelenú cibuľu a pažítku.
  4. K tejto úprave sú vhodné knedle, alebo zemiaková kaša.