Jelenie stehno na slanine

anda22 - bez fotkyanda22, 4. januára 2010

Tento recept patrí medzi moje obľúbené hlavne preto, že je veľmi dobrý a tiež, že ja som jeho autorom. Je vhodný aj na slávnostné Zobraziť celý popisTento recept patrí medzi moje obľúbené hlavne preto, že je veľmi dobrý a tiež, že ja som jeho autorom. Je vhodný aj na slávnostné príležitosti, hlavne pre hostí, ktorí obľubujú jedlá z diviny.

8-10
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2 ks
30 dkg
0,25 l
1 l




Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev do ktorého dáme na tenké plátky resp. rezance pokrájané mäso. Cca do 1,5 l studnej vody pridáme 1 dcl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke mletej, celej rasce, vegetu, čierne mleté a celé korenie, nové mleté a celé korenie, 3 pl. lyžice magy korenia. Mäso dáme do tohto nálevu a nacháme do druhého dňa v chladničke postáť.

  2. 2

    Na druhý deň do hrnca dáme trošku oleja pridáme na drobno pokrájanú slaninu a opražíme do hnedasta ( pozor aby nezhorela ), pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a do zlatista ešte dopražíme. Mäso z nálevu vyberieme, opláchnem pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame a dáme do hrnca s pripravou opraženou slaninou a cibuľou. Dobre premiešame a pridáme sladkú (1 pl.lyžicu ) mletú papriku a cca 1/2 až lyžička soľ, rasca mletá, pálivá paprika, vegeta, mleté čierne a biele korenie, mleté nové korenie, kari korenie ( tieto pochutiny sa môžu ešte pridať podľa chuti, preto je lepšie ich na začiatok dať menej ako viac ).

  3. 3

    Podlejeme studenou vodu a dusíme na miernom ohni do mäkka. Keď je mäsa mäkké zalejeme ho vopred pripravenou zmesou z mlieka, smotany a múky (4 pl. lyžice) - dobre spolu rozmiešať, aby neboli hrčky z mlieka, najlepšie precediť. Keď to začne vreť pridáme cca 2 -3 pl. lyžice octu - podľa chuti a odstavíme. Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

milinko
Výborný recept a hlavne nenáročný, veľmi nám chutil. Mali sme dnes na obed. Ďakujem =:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia